enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5693
EURO
36,2511
ALTIN
2.972,37
BIST
9.616,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Dışkıdaki Bakteriler Yaşlanma Etkilerini Tersine Çevirebilir

Bilim dünyasında yaşlanmanın önüne geçebilmek için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yakın zamanda yeni bir keşfe daha imza atıldı. Geçtiğimiz …

Dışkıdaki Bakteriler Yaşlanma Etkilerini Tersine Çevirebilir
06.05.2022
172
A+
A-

Bilim dünyasında yaşlanmanın önüne geçebilmek için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yakın zamanda yeni bir keşfe daha imza atıldı. Geçtiğimiz hafta Quadram Enstitüsü, Londra Üniversitesi Akademisi ve East Anglia Üniversitesi’nden bilim insanlarının yayımladığı araştırma, farelerde yaşlanma etkisinin ‘genç farelerin dışkısıyla’ geri çevrildiğini ortaya koydu.

Bilim insanları, yaptıkları çalışmada genç farelerden yaşlı farelere dışkı mikropları naklederek bağırsaklarda, gözlerde, beyinde ve vücutta yaşlanmanın önemli belirtilerinin tersine çevrildiğini gözlemledi. Bununla birlikte etki, tam tersi şekilde mikropların daha genç farelere aktarılmasıyla da görüldü. Kendinden büyük farelerin dışkısındaki mikrobu alan genç farelerde yaşlanmanın etkileri hızlandı.

Gelecekte yeni bir tedavi yöntemi ortaya çıkabilir

Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre yeni çalışma, farelerdeki bağırsak mikrobiyotasındaki yaşa bağlı değişikliklerin yaşlanmanın etkilerine katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte çalışma, bağırsak mikroplarının gençleştirilmesi gibi tedaviler için de bir fikir sundu.

Tabii bu çalışmanın insanlara aktarılmasından önce fareler üzerinde etkinin ne kadar kalıcı olduğunu da kapsayan çalışmalar gerçekleştirilecek. Bununla birlikte özellikle hangi bağırsak mikroplarının bu etkiyi güçlendirdiği öğrenilmeye çalışacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla söz konusu çalışma, insanlar üzerinde de başlatılabilir.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.