enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
14:51 Başkan Palancıoğlu “Salon Sporları Merkezi” ile sporcuların hayatına dokunacak
14:50 BİLSEM’lerde bireysel uygulama dönemi
14:20 Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı
14:07 Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz”
14:06 Başkan Aydoğmuş’tan Malatyaspor yönetimine çağrı
14:00 İnegöl Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde bulunan bir sandalye üretim fabrikasında sabah saatlerine başlayan yangın sonrası İnegöl ve Bursa’daki tüm ekipler teyakkuza geçti
13:58 Antalya Doğal Yaşam Parkı, yeni yavrularla coşkulu bir bahar yaşıyor
13:57 Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki 51 mahallede gerçekleştirilen bahar temizliği hız kesmeden devam ediyor
13:56 ‘Ahtapotların Gizemli Dünyası’ 22 Nisan Pazartesi Günü Art Arda 3 Bölümüyle National Geographic WILD Ekranlarında!
13:55 CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nun düzenlediği Gençlik Buluşması’na katıldı
13:54 Tüik: Türkiye nüfusunun %26,0’ını çocuk nüfus oluşturdu
13:52 Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu
13:51 Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama
13:50 Konya’da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor
13:38 Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı
13:37 Bursa İnegöl’deki yangın kontrol altında
13:36 Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak”
13:31 Turizm Haftası Kapsamında Harran Üniversitesinde Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
13:28 MediaMarkt çocuklara bambaşka bir oyun deneyimi yaşatacak!
13:13 Ege Üniversitesinde 57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler birbirinin benzeri olma eğilimi sergiliyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilim sergilediğini belirtti. YÖK …

YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler birbirinin benzeri olma eğilimi sergiliyor
04.01.2022
203
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilim sergilediğini belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÜNİDAP üyesi 17 üniversitenin rektörlerinin katıldığı toplantıda konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, bölge üniversitelerinin hazırladığı toplam 47 projeye 30 milyon 706 bin liralık destekleri olduğunu söyledi. Demirdöğen, 47 projenin 32’sinin tarım, 13’ünün eğitim ve kültür, 2’sinin ise enerji sektöründe olduğunu bildirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ÜNİDAP bünyesindeki 17 üniversitenin mevcut durumu faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Çomaklı, sunum sonunda bölge üniversiteleri olarak sorunları ve çözümü için önerilerini dile getirdi.

Bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin eğitim ve araştırmanın yanı sıra en önemli misyonlarından birinin de topluma hizmet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

– Bugün yükseköğretim sistemimizde üniversitelerimizin mevcut durumları değerlendirildiğinde, tümünün birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilim sergilediği görülüyor. ‘Falanca üniversitede bu fakülte var, bizim üniversitede olsun. Falanca üniversite şu enstitü var bizde de aynısı olsun’ tarzı beklentiler aslında üniversiteyi farklılaştırmıyor üniversiteleri daha çok birbirine benzetiyor. Bu noktada rekabet ve etkinliğin sağlanabilmesi için her üniversitemiz kendisini diğer üniversitelerden tefrik edici hususiyetleri üzerinde çalışması ve bu konu üzerinde odaklanmasını önemsiyor ve destekliyoruz, bunu bilmenizi isterim.

– Üniversitelerimizin, eğitim süreci fonksiyonlarını yerine getirirlerken, araştırma sürecinde ise bölgeyle ilgili alanlarda ihtisaslaşabilmeleri ve bölgelerinin kalkınmasına katkı sunmaları son derece önemlidir. Bu yaklaşım, 2014- 2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planında “Yükseköğretim sistemi, hesap verebilirlik temelinde özerklik, performans odaklılık, ihtisaslaşma ve çeşitlilik ilkeleri çerçevesinde kalite odaklı rekabetçi bir yapıya dönüştürülecektir’ eylem başlığı olarak açık bir şekilde belirtilmiştir.

ÖĞRENCİLER ŞEHRİN TURİSTİ OLMAMALI

– İşletmelerin ve yerel toplulukların ihtiyaçlarına göre belirlenen öğrenci projeleri aracılığıyla bölgedeki öğrencilerin üretkenliklerini artırmak. Yani burada okuyan öğrencilerimiz bölgenin veya şehrin turisti olmamak zorundadır. Bu bölgenin bir parçası haline getirilmek zorundadır. Bu bölgenin üretken bir parçası olmak durumundadır. Bu da ancak öğrenci projeleriyle gerçekleştirilebilecek bir misyondur. Bu da en az öğretim elemanları, üniversite hocaları, araştırıcılar kadar öğrencilere yönelik bu tür projelerin öne alınması gerektiğini, öğrencilerin daha okurken lisans ve lisansüstü düzeyde onları daha fazla şehre yönelik nasıl üretken yapabiliriz sorusuna cevaplar aranması gerektiği kanaatimi sizlerle paylaşmak isterim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.