enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5452
EURO
36,0257
ALTIN
2.996,76
BIST
9.488,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Yeni basım Reşat altınlara ilgi artıyor

Uzmanlar, yeni Reşat altın alacaklar için parlak ve 22 ayar olmasına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulunuyor. Ayrıca, yeni Reşat altınlar …

Yeni basım Reşat altınlara ilgi artıyor
08.09.2022
81
A+
A-

Uzmanlar, yeni Reşat altın alacaklar için parlak ve 22 ayar olmasına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulunuyor. Ayrıca, yeni Reşat altınlar yatırım aracı olarak kullanabilecek.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, tarafından piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladığını duyurmuştu.

Osmanlı döneminde kullanılmayan başlayan ve 1909-1918 yılında basılan Reşat altınlar yeniden piyasaya sürülürken, ilk etapta ise 8 bin 300 adet üretildi.

Reşat altınların üretiminin 104 yıldır yasak olduğunu belirten Finans Analisti İslam Memiş, “Bu zamana kadar merdiven altında üretimi yapılıyordu bu da karışıklığa neden oluyordu. Darphane Genel Müdürlüğünün açıklaması ile birlikte bu karışıklık ortadan kalkmış oldu. Ayrıca yastık altında olan Reşat altınları sistem 22 ayar olmadığı için kabul etmiyordu. Artık vatandaşlarımız, 22 ayar Reşat altınlarını gönül rahatlığıyla kendi altın hesabına ekleyebilecekler” dedi.

22 AYAR OLARAK PİYASADA BULUNACAK 

Reşat altınlarının tekrardan basımının çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Memiş, “Darphane Genel Müdürlüğünün basımını gerçekleştirdiği Reşat altınlar artık 22 ayar olarak piyasaya sürüldü. 104 yıl önce, üretimi yasaktı. Üretiminin yasak olmasından dolayı merdiven altında üretimi yapılıyordu. Dolayısıyla piyasalarda da karışıklığa neden oluyordu. Bazıları bunu 21 ayar basıp 22 ayar olarak satıyordu. Böylelikle bu kargaşanın önüne geçilmiş oldu. İkinci bir durum ise 104 yıl önce basımı yasak ancak ticareti serbest olan bir ziynetten bahsediyoruz. Tüketici tarafından yoğun bir talep olunca böylelikle kargaşanın da önüne geçilmiş oldu. Bundan sonra Darphane Genel Müdürlüğünün basmış olduğu Reşat altınlar 22 ayar olarak piyasada bulunacak” şeklinde konuştu.
“Bundan sonra vatandaşlar Reşat altınlarını kendi altın hesaplarına ekleyebilecekler”
Darphane Genel Müdürlüğünün yeni piyasaya sürülen Reşat altınlar için güvenlik sistemi geliştirdiğini vurgulayan Memiş, “Daha önce yastık altında olan Reşatları sistem 22 ayar olmadığı için kabul etmiyordu. Bundan sonra 22 ayar Reşat altınları, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kendi altın hesabına ekleyebilecekler. Piyasada bulunun eski Reşat altınlar hurdaya atacaklar ve burada zararları olmayacak. Aynı şekilde vatandaşlarda elinde bulunan Reşat altınları kuyumculardan farkını vererek değiştirebilirler” ifadelerini kullandı.

TEŞAT ALTINLARA TALEP VAR 

Eski Reşat altınla Darphanenin bastığı Reşat altının arasında farka değinen Memiş, “İkisinin arasında gözle görünebilecek bir fark yok fakat ama darphanenin bastığının daha parlak olması göz önünde bulunabilir. Vatandaşlar gözle gramını anlayamazlar fakat kuyumcular bunu anlayabilir. Reşat altını bundan sonrada yatırım aracı olarak kullanabiliriz. Şuanda ciddi bir talep var. Özellikle 22 ayar olması ve darphane basımına oldukça ilgi var” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.