enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2168
EURO
37,9157
ALTIN
2.921,21
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yem Sanayicileri Birliği: Türkiye’nin yem ve hububat arzında sorun yok

Yem üretiminde kullanılan hububat arzında sorun olmadığını belirten Ülkü Karakuş, “Mısır, yulaf, arpa ve çavdarda sezonu yakalıyoruz. Yağlı …

Yem Sanayicileri Birliği: Türkiye’nin yem ve hububat arzında sorun yok
09.03.2022
171
A+
A-

Yem üretiminde kullanılan hububat arzında sorun olmadığını belirten Ülkü Karakuş, “Mısır, yulaf, arpa ve çavdarda sezonu yakalıyoruz. Yağlı tohumlarda bir miktar açık olabilir ancak bu da ABD, Arjantin ve Brezilya’dan sağlanacak tedarikle kapatılabilir” dedi.

Hayvansal üretimde işletme giderlerinden yüzde 70’inin yem olduğunu ifade eden Karakuş, buna göre hayvanın maliyetinin belirlendiğini söyledi.

Karakuş, bu yıl tarıma ayrılan 29 milyar liralık desteğin yeterli olmadığını savunarak, bunun en az eğitim ve savunma bütçesi kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Çiftçinin ekimini tamamlayabilmesi için maliyetlerinin karşılanmasına katkı sağlanması gerektiğine işaret eden Karakuş, “Önemli olan üreticiyi merkeze koymak” diye konuştu.

Rusya’nın Donbass operasyonunun dünya genelinde hububat konusunda endişeleri beraberinde getirmesine karşın Türkiye’de şu anda yem ve hububat tedarikinde bir sıkıntı bulunmadığını vurgulayan Karakuş, şu değerlendirmede bulundu:

“Mısır, yulaf, arpa ve çavdarda sezonu yakalıyoruz. Yağlı tohumlarda bir miktar açık olabilir ancak bu da ABD, Arjantin ve Brezilya’dan sağlanacak tedarikle kapatılabilir. Yeter ki arz-talep dengesini bozacak şekilde pazara talep yönünde fazla baskı yapmayalım.”

Dünyanın en büyük mısır üreticisinin ABD olduğu bilgisini veren Karakuş, “Bunun büyük kısmından yakıt yapıyor. ABD, dünya gıda krizi içindeyken biyoyakıta ayırdığı mısır miktarını azaltarak aşırı fiyat artışlarının önüne geçebilir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.