enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,4818
EURO
36,2436
ALTIN
2.959,84
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Yapay İnsan Embriyosu Yapmak İçin Çalışmalara Başlandı

Bilim kurgu filmlerinin klişelerinden biri de insan embriyolarını robotların büyütmesidir. Bir biyoteknoloji şirketi de bilim kurgu filmlerini …

Yapay İnsan Embriyosu Yapmak İçin Çalışmalara Başlandı
21.08.2022
186
A+
A-

Bilim kurgu filmlerinin klişelerinden biri de insan embriyolarını robotların büyütmesidir. Bir biyoteknoloji şirketi de bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir çalışma için ilk adımları attı. 

Embriyorlarla ilgili atılan bu yeni adımlar sayesinde, pek çok hastalığın tedavisinde de büyük bir gelişme sağlanabilir. Peki nasıl? Gelin, yeni gelişmelere ve yapılması planlanan çalışmalara yakından bakalım.

Organ bağışı ve kök hücre tedavisi yapabilmek adına yapay insanlar üretilmek isteniyor

İsrail merkezli bir biyoteknoloji şirketi, kök hücrelerden başarılı bir şekilde yapay bir fare embriyosu yaratan yakın tarihli bir deneyi kopyalamak istiyor, ancak bu sefer insan hücreleriyle.  Fare hücresinden klonlanan fareler deneyinin başarılı gitmesinin ardından bu deneyin baş araştırmacısı Jacob Hanna, konuyla alakalı şöyle diyor: “Embriyo, en iyi organ yapma makinesi ve en iyi 3 boyutlu biyoyazıcıdır, yapay embriyolarla onu taklit etmeye çalışacağız.”

Yani bilim insanları, organ rahatsızlığından muzdarip olan hastaların sıkıntılarını, insanların organlarını bağışlamasına gerek kalmadan yapay embriyolardan alınan organlarla/kök hücrelerle gidermek istiyor. Araştırma ekibi, bu sayede insanların daha genç ve sağlıklı olabileceğini belirtiyor. Ancak yapılan çalışmaların etik sorunları da beraberinde getirmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

Ancak Hanna, yaptığı röportajda bu etik problemlerin oluşmayacağını, hedefledikleri şeyin insan klonlamak olmadığını; bunun yerine akciğeri, kalbi veya beyni işlevsel olmayan sentetik bir insan vücudu oluşturmak olduğunu belirtti. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.