enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5208
EURO
36,1539
ALTIN
2.981,29
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Webb Uzay Teleskobundan Gelen İlk Tamamen Renkli Görseller

Hubble Uzay Teleskobu sonrasında uzayı keşfetme görevinde gözümüz artık James Webb Uzay Teleskobu olacak. Evrenin sonsuzluğuna diktiğimiz bu yeni …

Webb Uzay Teleskobundan Gelen İlk Tamamen Renkli Görseller
10.07.2022
190
A+
A-

Hubble Uzay Teleskobu sonrasında uzayı keşfetme görevinde gözümüz artık James Webb Uzay Teleskobu olacak. Evrenin sonsuzluğuna diktiğimiz bu yeni gözümüzden gelen ilk tamamen renkli görüntüler de yakında karşımızda olacak.

12 Temmuz’da yapılacak olan NASA paylaşımları bu açıdan büyük merakla bekleniyor. Altı aylık sürecin ardından yeni açılan gözlemevinin topladığı verilere ve görsellere ilk defa bakma fırsatı bulacağız. NASA da paylaşımıyla 12 Temmuz için heyecanı arttırıyor.

Webb teleskobu sonunda faal

Webb teleskobu faaliyete geçtikten sonra kalibrasyon, ince ayar ve odaklanma sürecindeydi. Sürecin tamamlanmasıyla beraber teleskop, seçilen uzay keşif projeleri için göreve de başlıyor. Bu görevler arasında ötegezegenlerin ve bizim sistemimizdeki diğer gezegenlerin aylarının atmosferlerinin incelenmesi de yer alıyor.

James Webb Uzay Teleskobu’ndan gelecek olan görüntüler, aylar boyunca toplanan ham verinin işlenmesiyle ortaya çıkacak. Böylece uzay teleskobundan ne bekleyebileceğimize dair hem bilim insanlarının hem de kamuoyunun bir fikri oluşabilecek.

NASA bu amaçla 5 farklı görsel seçti. Bu görsellerden ikisinde bulutsular yer alacak. İki fotoğrafta ise galaksi kümeleri bulunacak. NASA’ya göre bu kümelerden biri o kadar büyük ki, yerçekimsel mercek etkisi yaparak etrafından geçen ışığı kırıyor.

Son görselde ise Jüpiter’in kütlesinin yarısı kadar bir kütleye sahip olan bir gezegenin atmosferine ait spektrografik analiz yer alacak. Bu analiz yönteminde gezegen atmosferinden geçen ışık demetleri incelenerek, atmosferde yer alan maddelerin ve bu maddelerin miktarlarının belirlenmesi amaçlanıyor. Bu beş görsel de Webb’in ilk aşamadaki hedefi olan ve 1877 yılında keşfedilen Stephan Beşlisi’nden ve çevresindeki gök cisimlerinde geldi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.