enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5713
EURO
36,0329
ALTIN
3.008,51
BIST
9.454,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C

VakıfBank’tan 1,8 milyar dolar tutarında yeni kaynak

VakıfBank, 1,7 milyar dolar ve 75 milyon euro olmak üzere toplam yaklaşık 1,8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

VakıfBank’tan 1,8 milyar dolar tutarında yeni kaynak
20.02.2023
69
A+
A-

VakıfBank, 1,7 milyar dolar ve 75 milyon euro olmak üzere toplam yaklaşık 1,8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon ve fonlama işlemi olarak öne çıkıyor. 

 

Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olan VakıfBank, yurt dışından elde ettiği kaynaklarla Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor. VakıfBank bu kapsamda DPR seküritizasyon programı altında 5 bankayla toplam 1,7 milyar dolar tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli, 2 banka ile de 75 milyon euro tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 4 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirdi. VakıfBank’ın toplam 7 yabancı bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği bu işlem, Türk bankaları arasındaki hem tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi hem de yine tek seferde gerçekleştirilen en büyük fonlama işlemi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca DPR programının teminatlı yapısı nedeniyle işlem özelinde oluşan maliyetler 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi maliyetlerinin oldukça altında gerçekleştirildi. 

 

“Söz konusu fonlama işlemini yakın zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi ile ilgili duydukları derin üzüntüyü dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, diğer yandan global ekonomi anlamında zorlu şartların devam ettiği bir süreçte, VakıfBank’ın milli ekonomiye desteğinin sürdüğünü aktardı. Üstünsalih “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle vakit kaybetmeden kolları sıvayarak deprem bölgesine gerekli tüm yardımları yapmak için seferber olduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak milli ekonomiye olan desteğimiz farklı formlarda kendini göstermeye devam ediyor. Yurt dışı fonlama tarafında yıla hızlı bir başlangıç yaparak milli ekonomiye desteğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Böylesi bir dönemde ülkemize getirdiğimiz bu taze kaynağı çok yakın bir zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemize her anlamda verdiğimiz desteği sürdürebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle VakıfBank’a ve ülkemize güvenlerinin bir göstergesi olarak işlemimize katılan bankalara bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.