enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5496
EURO
36,0549
ALTIN
2.984,23
BIST
9.510,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Uykusunda Horlayanlar Gündüzleri Daha Az Aktif Oluyor!

İki durum arasında birbirinden ilginç ilişkileri ortaya çıkarmaya devam eden bilim dünyası bugün bunların arasına bir yenisini daha ekledi …

Uykusunda Horlayanlar Gündüzleri Daha Az Aktif Oluyor!
09.08.2022
142
A+
A-

İki durum arasında birbirinden ilginç ilişkileri ortaya çıkarmaya devam eden bilim dünyası bugün bunların arasına bir yenisini daha ekledi. Oxford Academic’te yayımlanan yeni araştırma, gece horlayan kişilerin gün içinde daha az aktif olduğunu gösterdi. Sonuç, üç yıllık verilerin incelenmesiyle elde edildi.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) bireylere ait son 3 yıllık horlama sıklığı ve kişilerin hareketsizliği verilerinin incelenmesiyle yapılan çalışma, geceleri daha fazla horlayan kişilerin gündüz daha fazla inaktif olduğunu ortaya koydu. Horlamanın en fazla görüldüğü bireylerin hangi tür bireyler olduğu da paylaşıldı.

Horlayanların gün içindeki inaktifliği iki kattan fazla artıyor:

Araştırmadaki verilere göre hiç horlamadığını söyleyen kişiler, günde ortalama 36 dakikasını hareketsiz geçiriyordu. Fakat bu süre geceleri horlayanlarda daha fazla artıyordu. Öyle ki gece horladığı gözlemlenen kişilerde gün içindeki inaktiflik durumu 44 dakika kadar artıyor, yani iki kattan daha fazlasına çıkıyordu. Araştırmanın başındaki isim olan Dr. Michael Grandner, ortaya çıkan sonuçlar hakkında şu yorumları paylaştı:

“Horlama ve uyku apnesi gibi uyku ile ilgili solunum sorunları popülasyonda çok yaygındır. Ancak bu sorunlar sadece geceyi etkilemez. Daha fazla yorgunluğa ve daha az enerjiye yol açabilirler, bu da ruh halinden strese, gördüğümüz gibi aktivite düzeyine kadar her şeyi etkileyebilir. Sadece horlamanın bile sağlığı ve esenliği etkileyebilmesinin nedeni bu olabilir.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.