enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6120
EURO
36,3322
ALTIN
2.930,15
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Üniversite Kuluçka Merkezi hizmete girdi

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan Kuluçka Merkezi kapılarını açtı. Kuluçka Merkezi, Bingöl’deki tavukçuluk çiftçilerine büyük kolaylık sağlamayı hedefliyor. Mart ayı başında faaliyete geçen merkez, Temmuz ayı sonuna kadar faaliyetlerine devam edecek.

Üniversite Kuluçka Merkezi hizmete girdi
27.04.2023
53
A+
A-

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) – Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan Kuluçkahane yeni sezonda tavukçu çiftçilerine hizmet vermeye başladı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün, Kuluçka Merkezi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemiz Ziraat Fakültemiz bünyesinde daha önce kurulan Kuluçka Merkezi, kuluçka ve kuluçka kolaylıklarından yararlanmak üzere yeniden faaliyete geçirilmiştir.

Merkezin faaliyete geçmesi ile birlikte ilimizdeki tavukçuluk çiftçilerine büyük kolaylık sağlanacaktır. Merkezde hindi, kaz, tavuk, ördek, bıldırcın gibi kanatlıların kuluçkalanması için tam donanımlı makine ve aparatlar bulunmaktadır. Tavukçuluk yapan vatandaşlarımız bu yıl da merkezimizi ziyaret ediyor. Merkezimiz üretim ve ıslah yapan yaklaşık 500 yetiştirici tarafından ziyaret edilmiştir. Ayrıca Rektörümüzün katkılarıyla geçtiğimiz yıl Zootekni Bölümümüze ‘yumurta kalite ve test cihazı’ alındı.

Bu cihaz ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kuluçkaya getirilen yumurtaların kuluçka öncesi fertilite ve kalite özelliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara devam edilmiştir. Bu çalışmalar ile kuluçkahane verimini artıracak ve yetiştiricilerin daha az kayıpla üretim yapmasına yardımcı olacak adımlar atılmıştır. Ayrıca bu yıl şehir merkezinden uzak bölgelerde ikamet eden ve yumurtadan çıkan civcivleri kısa süreli depolamak için getirmiş olan yetiştiricilere konaklama hizmeti verilmektedir. Bizlere her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve bunda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.