enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

TUSAŞ, patent başvurularında Türkiye’ye liderlik etti

Şirketin açıklamasına göre, Patent Cooperation Treaty’ye (PCT) yapılan uluslararası patent başvurularında TUSAŞ, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye …

TUSAŞ, patent başvurularında Türkiye’ye liderlik etti
12.05.2022
136
A+
A-

Şirketin açıklamasına göre, Patent Cooperation Treaty’ye (PCT) yapılan uluslararası patent başvurularında TUSAŞ, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye liderlik etti.

Bu yıl itibarıyla ulusal 175, uluslararası 87 başvuru gerçekleştiren TUSAŞ’ın, toplam faydalı model başvuru sayısı ise 78 oldu. Ulusal, uluslararası ve faydalı model başvurularının 232’si son 3 yılda gerçekleştirildi.

Önceki yıllarda sırasıyla WIPO En İyi Yerli Buluş Ödülü, Sertaç Köksaldı Fikri Mülkiyet Hakları Başarı Ödülü, ISIF’19 GRAND PRIX ve IFIA GRAND PRIX ödüllerini alan TUSAŞ, patent başvurularını ve niteliğini artıracak çalışmalar gerçekleştiriyor.

TUSAŞ, Anka’da kullanılan hava veri, uçuş bilgisayarı, navigasyon ve iniş sistemleri, “Şimşek’in termal iz artırıcı sistemi”, Hürkuş ve Hürjet uçaklarında uçuş kontrol düzenekleri, uçak yapısal parçalarını üretmek için nano malzeme, kompozit ve eklemeli imalat üretim yöntemleriyle ilgili patent ve patent başvurularına sahip.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, şu ifadeleri kullandı:

“Patent başvurularımızda her yıl bir önceki yıla göre önemli artış bulunuyor. Patentler şirketlerin mevcut çalışmaları ile şirketlerin önümüzdeki 10-20 yıl için yatırım yapacağı alanlarla ilgili en gerçekçi göstergeler. Patent mühendisliğini bu kapsamda doğru kullanan şirketler diğerlerine göre oldukça öne çıkıyor. Patentler, şirket için direkt ve dolaylı ticari gelirlerdir. Günümüzde şirketlerin gelirlerinin büyük bir kısmını patent, faydalı model ve marka gibi maddi olmayan varlıklar oluşturmaya başladı. Patentler bu nedenle geleceğe yatırım olarak değerlendirilebilecek çok önemli finansal kaynaklar olarak görülmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.