enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

Türkiye’de mobil uygulama kullanımı azalıyor

Uygulama analiz firması data.ai tarafından yayınlanan veriler pandemi kısıtlamalarından sonra mobil uygulamalarda geçirilen zamanın normale …

Türkiye’de mobil uygulama kullanımı azalıyor
04.08.2022
138
A+
A-

Uygulama analiz firması data.ai tarafından yayınlanan veriler pandemi kısıtlamalarından sonra mobil uygulamalarda geçirilen zamanın normale dönmeye başladığını gösterse de kullanıcılar günün 4-5 saatini mobil uygulamalarda harcamaya devam ediyor.

Uygulamalarda harcanan günlük süre ülkeye göre değişse de kullanıcıların uygulamaları kullanarak günde dört saatten fazla zaman harcadığı 13 pazar bulunuyor. Bunlar arasında Endonezya, Singapur, Brezilya, Meksika, Avustralya, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Kanada, Rusya, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık yer alıyor. Bu pazarların üçünde (Endonezya, Singapur ve Brezilya) ise mobil kullanıcılar, uygulamalarda 5 saatten fazla vakit harcıyor.

TÜRKİYE’DE MOBİL UYGULAMA KULLANIMI DÜŞME EĞİLİMİNDE

Uygulama kullanımındaki büyüme 2020’nin ikinci çeyreğinde koronavirüs kısıtlamalarından dolayı kullanıcıların çalışırken, alışveriş yaparken, para yatırırken ve oyun oynarken kullandıkları uygulamalarda geçirdiği vakitler zirve yapmıştı.

Anacak genel olarak uygulama kullanım süresi birçok ülkede 5 saatin altına düşmeye başlamış durumda. Yalnızca Endonezya, Singapur ve Brezilya’da hâlâ uygulamalar için 5 saatten fazla vakit harcanıyor.

Ancak Türkiye’de pandemi kısıtlamalarının yoğun olduğu dönemde ve 2022’nin ikinci çeyreğinde mobil uygulamalarda harcanan zamanın düşme eğiliminde olduğu görülüyor. Dünya ortalamasının altında kalsa da Türkiye’deki kullanıcılar ortalama 4,5 saat mobil uygulamalarda vakit harcıyor.

Genel olarak bakıldığında pandemi sırasında yeni uygulamalar ve davranışlar benimseyen mobil tüketiciler, 2022’de kısıtlamaların azalmasına rağmen yeni alışkanlıklarından vazgeçmiş gibi görünmüyor. 2020’nin ikinci çeyreğinde, Singapur kullanıcıları uygulamalarda 4,1 saat vakit harcıyordu. Rapora göre şimdi bu süre 5,7 saate çıktı. Avustralya’da ise kullanıcılar, 2020’nin ikinci çeyreğinden 2022’nin ikinci çeyreğine kadar uygulama kullanım süresi 3,6 saatten 4,9 saate çıktı. Her iki ülkede de uygulamalarda harcanan zamanın artışı yüzde 40’lık bir artışı temsil ediyor.

EN ÇOK KULLANILAN MOBİL UYGULAMA INSTAGRAM OLDU

Firmanın raporunda ayrıca, ikinci çeyrek için en çok kullanılan uygulamalar ve oyunlar da yer aldı.Instagram’ı indirme sayısı açısından dünya çapında en üst sırada yer alırken oyun dışı uygulamalarda tüketicilerin en fazla harcama yaptığı uygulama TikTok oldu. Facebook, aylık aktif kullanıcılar arasında liderken onu WhatsApp, Instagram, Messenger, TikTok, Telegram, Amazon, Twitter, Spotify ve Netflix takip etti.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.