enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,1336
EURO
34,9055
ALTIN
2.428,28
BIST
10.656,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C
SON DAKİKA
22:10 Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya bugün çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu
19:07 Bakteri tespit edilen etlerin ‘halka satılmış olabileceği’ iddiaları asılsız
19:06 Malatya Zabıtası ‘fiyat’ denetimi için sahada
19:00 AB Türkiye Delegasyonu’ndan Konya’ya ziyaret
18:54 Başkan Zeyrek: “Aydınlık geleceğimizin yarınları için çalışıyoruz”
18:52 Yenişehir’de gece-gündüz temizlik mesaisi
18:44 Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez Şenliğe Katıldı
18:40 Yenişehir Belediyesinin iş birliği içerisinde olduğu projeye TÜBİTAK’tan destek
18:39 Burhaniye Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu’nun (DEGÜF) önemli toplantısına ev sahipliği yaptı
18:36 7 mahalleye içme suyu ileten hat bir günde yenilendi
18:29 Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, bir seçim vaadini daha gerçekleştiriyor
18:20 Başkan Alemdar vatandaşa meclisin kapısını açtı
18:00 TEP’ten, Büyük Emekliler Mitingi’nde hükümete çağrı
17:55 Mustafa Yeneroğlu: “Filistin için eylem yapmak onurdur”
17:54 Aile yapısını güçlendirecek politikalar “Aile Enstitüsü” ile belirlenecek
17:50 112 Acil İstasyonları kapatılacak iddialarına İletişim’den yanıt
16:44 Osmangazi Kurban Bayramı’na hazır
16:43 AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Landrut Başkan Altay’ı Ziyaret Etti
16:32 Konya Büyükşehir Ekipleri Hatay’da Sel ve Su Baskınlarına Müdahale Ediyor
16:31 Kemer’de temizlik çalışmaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk gençleri okumada Avrupa’yı solladı

Türkiye’de gençler, yılda ortalama 25 kitap okuyarak Avrupa’daki gençleri geride bıraktı. İSTANBUL (İGFA) -Avrupa’nın en değerli eğitim …

Türk gençleri okumada Avrupa’yı solladı
18.05.2022
126
A+
A-

Türkiye’de gençler, yılda ortalama 25 kitap okuyarak Avrupa’daki gençleri geride bıraktı.

İSTANBUL (İGFA) –Avrupa’nın en değerli eğitim teknolojileri şirketi GoStudent, 11 – 18 yaş grubu öğrencilerin okuma alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla içlerinde Türkiye, Almanya, İtalya ve Meksika’nın bulunduğu yedi ülkede bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda Türkiye’deki gençler, 2021’de yılda ortalama 25 kitap okuyarak, Hollanda (15), Almanya (12), Yunanistan (12), İtalya ( 11 ), İspanya ( 10 )ve Meksika (9) ’daki akranlarını geride bıraktı.

Oyun konsolları, akıllı telefon, bilgisayar ve tablet kullanımının yükselişiyle birlikte birçok kişi kitaplara olan ilginin azalacağını düşündü ancak Türkiye’deki gençler yılda ortalama (25) kitap okuyarak Avrupa ortalamasını (13.5) neredeyse ikiye katladı.

Araştırmada dikkat çeken unsurlardan biri de ebeveynlerin okuma alışkanlıkları oldu. Ebeveynler ne kadar çok okursa çocuklarının da okuma alışkanlığı yüksek oluyor. Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 66’sı haftada en az bir kitap okuyarak diğer ülkelerin arasında birinci sırada yer aldı.

Gençlerin yüzde 53’ü hafta sonunun ve boş zamanlarının kitap okumak için en sevdikleri zamanlar olduklarının yansıdığı araştırmada, gençlerin yüzde 46’sı çizgi romanın okumaktan en çok keyif aldıkları kitap türü olduğunu söylerken, yüzde 41’i de fantastik macera türü kitapların en favori kitapları olduğu aktarıldı.

Harry Potter Türkiye gibi İtalya, İspanya, Meksika, Almanya, Hollanda ve Yunanistan’da en çok sevilen kitapların başında gelse de Türkiye’de en çok Şeker Portakalı ve Küçük Prens sevildiğine dikkati çekilen raporda ülkemizde gençlerin yüzde 89’u hala geleneksel olan basılı kitap formatını tercih ederken, yüzde 4’ü sesli kitap ve yüzde 3’ü e-kitap tercih ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.