enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6483
EURO
36,4563
ALTIN
2.923,62
BIST
9.644,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Tüketici Derneği’nden bayramda sahte ürün uyarısı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların tatil yolculuğu başlarken, özellikle mola yerlerinde otomobille dolaşıp sahte ürün satan …

Tüketici Derneği’nden bayramda sahte ürün uyarısı
30.04.2022
123
A+
A-

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların tatil yolculuğu başlarken, özellikle mola yerlerinde otomobille dolaşıp sahte ürün satan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

Özellikle mola alanlarında ve yakıt istasyonlarında karşılaşılan bir dolandırıcılık yöntemi, vatandaşların araçlarıyla yoğun olarak yollara çıkacakları Ramazan Bayramı öncesi yeniden gündeme geldi.

Sahte ürünleri orijinalmiş gibi uygun fiyatla satmayı hedefleyen dolandırıcılar, bu ürünlerin promosyon ya da prim amaçlı kendisine verildiğini ifade ederek tüketiciyi yanıltmaya çalışıyor.

Özellikle parfüm, çikolata ve saat gibi ürünleri, genellikle havalimanı ya da duty free gibi kurumsal bir firma çalışanı olduğunu söyleyerek satmaya çalışan dolandırıcılar, daha inandırıcı olmak adına yanlarında sahte kurum kimliği de taşıyabiliyor.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu yöntem uzun zamandır yapılıyor. Maalesef özellikle kendilerini kurumsal ve toplumda kabul görmüş işletmelerde çalışıyormuş gibi gösteren kişiler, ‘ihtiyaç fazlası, promosyon ürünü ya da içerden çıkardığımız ürünler’ deyip ne olduğu belirsiz olan ürünler satıyorlar.

Özellikle bunu alkollü içeceklerde, parfüm ve çikolata benzeri gıda ürünlerinde yapıyorlar. Buradaki temel amaç insanların bir anlık bilgisizliğini, bir anlık zafiyetini kullanıp belki de değeri çok çok düşük olan ürünleri aslında çok pahalıya satmak.” dedi.

POLİSE YA DA ZABITAYA ŞİKAYET EDİLMELİ

Tüketicilere bu kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Küçük, şunları kaydetti:

“Tüketicilerimize çağrımız şu; kurumsal kimliklerini bilmedikleri, hele böyle mola yerlerinde ya da arabanızı bir yere park ettiğinizde yanınıza yaklaşıp ‘parfüm ya da benzeri ihtiyacınız var mı?’ şeklinde yaklaşanlara itibar etmesinler. Çünkü bunların özellikle gıda ürünlerinin güvenirliğini hiç bilmiyoruz. Diğer ürünleri de tamamen sahte.”

Markalı ürünlerin, düşük fiyatla ancak hırsızlık ürünü ya da sahte ürün olarak satılabileceğine dikkati çeken Levent Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dolayısıyla her ikisi de tüketicilerimiz açısında sakıncalı ve ucuz ürün alayım derken daha çok mağdur olmaları söz konusu olabilir. Tüketicilerimiz belki bayram üstü sevdiklerine bir hediye almak isteyebilirler. Sevindireyim derken daha çok mağdur olup üzülebilirler. Bu kişilerden kesinlikle alışveriş yapılmamalı ve bu kişileri polise veya zabıtaya şikayet etmekte de fayda var.”

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.