enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6560
EURO
36,3622
ALTIN
2.933,12
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Tokat’ta polis memuru 46 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrendi

Tokat’ın Turhal ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 3 çocuk babası Ruhi Tiryaki, kalp çarpıntılarının artması, çabuk yorulması şikâyetleri …

Tokat’ta polis memuru 46 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrendi
23.03.2022
174
A+
A-

Tokat’ın Turhal ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 3 çocuk babası Ruhi Tiryaki, kalp çarpıntılarının artması, çabuk yorulması şikâyetleri nedeni ile Tokat Devlet Hastanesinde muayene oldu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu hastaya Atriyal septal defekt yani kalpte, kalbin içinde ve kalp kulakçıkları arasında delik olması durumu tanısı konuldu. Polis memuru Tiryaki, hastalığının teşhis edilmesi ile birlikte 46 yaşında kalbinde delik olduğunu öğrendi. Hasta, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Görkem Ayhan ve ekip arkadaşları ile kapalı yöntemle ameliyata alındı. Tokat Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan operasyon başarılı geçti. Yataklı servise alınan hasta sağlığına kavuştu. 

KALP DELİĞİ HASTALIĞI DOĞUŞTAN BİR HASTALIK

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yıldız, atriyal septal defekt ismi verilen kalp deliklerinin ameliyatsız şemsiye yöntemi ile kapamaya uygun olduğu kaydetti. Kalp deliği hastalığının doğuştan olan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bazen çok küçük olabiliyor. Bunlar kendiliğinden kapanılabiliyor ya da çok küçükse sadece takip ediyoruz. Kapatmayı düşünmüyoruz. Büyük olanları ise şemsiye dediğimiz ve bu hastamıza uyguladığımız yöntemle bazen de ameliyatla kapatmak gerekiyor. Çünkü büyük olan delikler müdahale edilmezse bir süre sonra kalbin sağ tarafını bozuyor ve pulmoner hipertansiyon ve eisenmenger sendromu dediğimiz sonuçları kötü olan bir hastalığa sebep oluyor. Bu yüzden müdahale etmek gerekiyor” dedi. 

 
46 YAŞINDA KALBİNİN DELİK OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Polis memuru Tiryaki, 46 yaşına kadar kalbindeki hastalığı fark edemediğini belirterek, “Doğuştan olduğunu tabii ki ben bilmiyordum. Bu zamana kadar da böyle bir rahatsızlığı fark etmemiştik. Daha önce bir kalp krizine benzer bir şeyim olmuştu. Yaklaşık bir 10 yıl kadar önce, ama hani hiç kalple ilgili bir rahatsızlık değildi. Daha çok damarlarla ilgili olduğunu düşünmüştük. Tedavimi sağ olsunlar devletimizin hastanesinde olduk. Gerek yönetim gerek hocalarımız gerekli ilgi ve alakalarıyla bu tedaviyi yaptılar. Bu tedavinin uzak memleketlere gitmeden kendi yaşadığımız ilde yapılabildiğini görmek bizi daha çok mutlu etti” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.