enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Teknoloji şirketleri her yıl milyonlarca kullanılabilir depolama aygıtını imha ediyor

Financial Times’ın yeni yayınlanan raporu, teknoloji şirketlerinde mevcut prosedürün birkaç yılda bir sabit diskleri imha etmek olduğunu ortaya …

Teknoloji şirketleri her yıl milyonlarca kullanılabilir depolama aygıtını imha ediyor
09.10.2022
139
A+
A-

Financial Times’ın yeni yayınlanan raporu, teknoloji şirketlerinde mevcut prosedürün birkaç yılda bir sabit diskleri imha etmek olduğunu ortaya koyuyor. 

Aynı raporda Amazon, Microsoft ve Google gibi teknoloji şirketleri, depolama aygıtlarını her dört veya beş yılda bir değiştirdiği belirtiliyor. Bankalar, polis departmanları ve devlet kurumları da eklenince her yıl yaklaşık on milyonlarca depolama cihazını parçalıyorlar. 

VERİ SIZINTISI BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇIYOR

Kullanılabilir durumdaki depolama aygıtlarının imha edilmesindeki temel sebep ise veri sızıntısı ihtimalini ortadan kaldırmak. 

Geçen ay, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Morgan Stanley’e binlerce sabit diski açık artırmaya çıkardığı ve milyonlarca müşterinin verilerinin ifşa olmasına neden olduğu için  35 milyon dolar para cezası verdi. Sızıntı nedeniyle herhangi bir müşterinin zarar gördüğüne dair maddi zarar görmedi ancak bu durum teknoloji devlerinin doğru bir strateji izlediğini gösterdi.

On milyonlarca depolama aygıtının imha edilerek yerine yeni model cihazların kullanılması enerji verimliliği için yararlı olsa da imha sonrası yeniden depolama aygıtı üretimi doğaya ciddi zarar veriyor.

Parçalanan donanımın yaklaşık yüzde 70’i geri dönüştürebiliyor. Ancak dönüştürülemeyen metaller için yeniden madencilik yapılması karbon ayak izinin artmasına neden oluyor. Bazı uzmanlar bu nedenle teknoloji şirketlerinin bu prosedürünü gereksiz ve aşırı bir seçenek olarak görüyor. Fakat şirketler yasal sorunla karşılaşmamak için depolama aygıtlarını her ne olursa olsun imha etmeyi tercih ediyor.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.