enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6595
EURO
36,3575
ALTIN
2.931,96
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı… Müsilajla mücadelede yeni dönem

Marmara Denizi’ndeki kirlilik ve müsilaj sorunuyla mücadele için başlatılan yasal düzenlemeye yönelik “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda …

TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı… Müsilajla mücadelede yeni dönem
10.06.2022
144
A+
A-

Marmara Denizi’ndeki kirlilik ve müsilaj sorunuyla mücadele için başlatılan yasal düzenlemeye yönelik “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Üzerine Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa, Marmara’da bulunan illerin belediyelerine İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getiriyor.

ANKARA (İGFA) – Kamuoyunda müsilajla mücadelede yeni önlemler içeren düzenleme olarak bilinen Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Üzerine Kanun Teklifi, ilgili komisyonların değerlendirmesinden sonra geldiği TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Yasa ile Marmara havzasındaki belediyeler, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak.

6 ay içinde projelerini, 3 yıl içinde de tesisleri kurmak zorunda olacaklar.

Tanker, gemi ve deniz araçlarıyla katı atık ve evsel atık boşaltanlara iki kat ceza kesilecek.

Gerekli tedbirleri almayan liman, tersane gibi işletmelere 100 bin liraya kadar para cezası verilecek.

İleri arıtma teknikleriyle arıtılmış suyu yeniden kullanan kuruluşlara yönelik teşvikler de artırılacak.

Bina Kimlik Sertifikası uygulaması da etkin bir şekilde uygulanacak. Sertifikalar, yapı denetim firmaları tarafından 5 yılda 1 yenilenecek.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler, meclisteki Genel Kurul sonrasında sosyal medya hesabından, “Marmara Denizi ve Havzasındaki illere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurulması ve Denizlerin kirletilmesine ağır yaptırımları içeren bir çok yeni düzenlemeler getiren “336 Sıra Sayılı Kanun Teklifimiz” #TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ülkemize hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

Söz konusu kabul edilen yasanın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.