enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

SpaceX’in yeni dev roketi testler için hazır

SpaceX’in devasa roketi Super Heavy Booster 7 ilk prototipi 23 Haziran Perşembe günü fırlatma rampasına başarıyla yerleştirilmişti. Yeni roket …

SpaceX’in yeni dev roketi testler için hazır
28.06.2022
115
A+
A-

SpaceX’in devasa roketi Super Heavy Booster 7 ilk prototipi 23 Haziran Perşembe günü fırlatma rampasına başarıyla yerleştirilmişti.

Yeni roket, tamamen SpaceX tarafından geliştirildi. Yeniden kullanılabilir olan roket, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Ay ve Mars’a kargo taşımak ve insanlı görevler gerçekleştirmek amacıyla üretildi.

Super Heavy 395 fit (120 m) yüksekliği ile dünyanın en uzun roketi unvanına sahip oldu.

Daha önce de Ağustos 2020 ve Mayıs 202’de bazı testler gerçekleştirilmişti. O zamandan beri SpaceX, Federal Havacılık İdaresi’den (FAA) gerekli izinleri almaya çalışıyordu.

FAA henüz onay vermedi. SpaceX’in hala bu devasa roket için bir fırlatma lisansı alması gerekiyor. SpaceX CEO’su Elon Musk buna rağmen attığı tweet ile  yörünge test uçuşunun önümüzdeki ay gerçekleşeceğini söyledi. 

Starship, 2025’ten önce aya astronot göndermeyi hedefleyen Artemis programı için NASA’nın tercih ettiği roket. Bu nedenle NASA tarafından roketin geliştirme süreci yakından takip ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.