enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2657
EURO
35,0716
ALTIN
2.475,83
BIST
10.476,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rusya Tarım Bakanlığı: Mevcut tarım sezonunda tahıl ihracat planını gözden geçirebiliriz

Başkurtistan Tarım Bakanlığı’nın toplantısında konuşan Patruşev, toplanan tahıl hacminin geçen yıla göre daha düşük olduğunu ve bazı bölgelerdeki …

Rusya Tarım Bakanlığı: Mevcut tarım sezonunda tahıl ihracat planını gözden geçirebiliriz
06.08.2022
100
A+
A-

Başkurtistan Tarım Bakanlığı’nın toplantısında konuşan Patruşev, toplanan tahıl hacminin geçen yıla göre daha düşük olduğunu ve bazı bölgelerdeki yağışların hasatları geciktirdiğini kaydetti.

Patruşev, “Bütün bunlar birlikte ele alındığında, 130 milyon tonluk bir tahıl hasadına ulaşmada riskler olduğunu görülüyor. Elbette kendi pazarımızın ihtiyaçlarını tam olarak sağlayacağız, bununla ilgili hiçbir sorun olmayacak. Ancak planlanan hacimlere ulaşılamazsa, 50 milyon tonluk ihracat planlarını gözden geçirmemiz gerekecek. Ve bunun dünya tahıl piyasası üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir” dedi.

Patruşev, şu anda tüm federal bölgelerde hasat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, alanın yüzde 27’sinin hasat edildiğini ve 55 milyon ton tahıl toplandığını, verimin çok kötü olmadığını ancak, geçen yıla göre gözle görülür bir azalma olduğunu belirterek, “Birincisi, birçok bölgede soğuk bahar nedeniyle çiftçiler hasada çok geç başladı. İkincisi, bazı bölgelerde yağmur, yüksek nem ve rüzgar nedeniyle çalışmalar zor kuşullarda sürdürülüyor. Buna ek olarak, tarım makineleri üzerindeki yük önemli ölçüde arttı ve yabancı makineler için ihtiyaç duyulan parçaların tedarikinde zorluklar var” diye konuştu.

ABD ve Avrupa’daki kuraklık, Avustralya’daki seller ve Hindistan’daki kötü hava koşullarının küresel buğday tedarikini azaltacağına dikkat çeken Patruşev, iklimsel anomallikler nedeniyle başta ABD olmak üzere Kuzey Amerika’da buğday kalitesinin düşmesinin beklendiğini, tüm bunların lojistik kısıtlamalarla birlikte mevcut tarım yılında küresel gıda güvenliği açısından ciddi risklere yol açabileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.