Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı …
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikte; indirimli satılan mal veya hizmetin satış fiyatının belirlenmesinde, indirimden önceki fiyatının, tarife ve fiyat listelerinin etikette gösterileceği ifade edildi.
İNDİRİMLERDE SON 30 GÜN İÇİNDEKİ EN DÜŞÜK FİYAT ESAS ALINACAK
İndirimli malın, indirimden önceki fiyatının tespitinde son 30 gün içindeki en düşük fiyatın esas alınacağı aktarılan yönetmelikte, meyve ve sebze gibi ürünlerde ise indirim oranı ve miktarının, indirimli fiyattan bir önceki fiyata göre belirleneceği ifade edildi. Söz konusu değişikliğe ilişkin yayımlanan yönetmelikte “İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınır. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya aittir” ifadelerine yer verildi.
100 BİN TL’DEN 2 MİLYONA KADAR CEZA VERİLEBİLECEK
Fahiş fiyat artışı yapanlar 10 bin ila 100 bin lira, stokçuluk yaptığı tespit edilenler ise 100 bin ila 2 milyon lira arasında para cezasına çarptırılacak.
1 MART’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
İndirimle ilgili konulara dair ispat yükümlülüğü satıcıda olacak.Yönetmelikte yapılan değişikliğin, 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe gireceği aktarıldı.
Ticaret Bakanlığı, Türk Lirası, Gazete, Ekonomi, Güncel, Haberler