enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6441
EURO
36,3672
ALTIN
2.927,96
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

Diş hekimlerinin yaptıkları araştırmaya göre, oruç tutan her 4 kişinin 1’inin gün içinde ağız kokusu yaşamaktadır. Ağız ve diş bakımının doğru …

Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruçluyken diş fırçalanır mı?
09.04.2022
136
A+
A-

Diş hekimlerinin yaptıkları araştırmaya göre, oruç tutan her 4 kişinin 1’inin gün içinde ağız kokusu yaşamaktadır. Ağız ve diş bakımının doğru yapılmaması ve bundan dolayı bakterilerin hızla üremesi ağız kokusuna yol açmaktadır. Düzenli diş fırçalamanın yanında bitkisel yöntemlere başvurarak da ağız kokusunun önüne geçilebilir. Peki ağız kokusuna ne iyi gelir?

  • Diş Fırçalamak

Muhakkak hem iftarda hem de sahurda dişlerin detaylıca fırçalanıp temizlenmesi gerekir. Dişlerde kalan yemek artıkları sonraki gün ağız kokusuna neden olabilir. Bu yüzden ilk olarak dişlerin detaylıca fırçalanması gerekir. 

  • Ağız Bakım Suları

Dişleri Fırçaladıktan sonra ağız bakım suları ile ağzın çalkalanması ve ağız içindeki kalıntıların iyice yok olmasını sağlar. Böylece de güne başladığınız andan iftara kadar ağız kokusuna kısmen engellenir.

  • Diş İpi

Diş aralarında kalan yemek artıklarından kurtulmanın en etkili yolu diş ipidir. Diş ipiyle diş aralarını detaylıca temizlemek, bakteri üretimine engel olduğundan ağız kokusu oluşumunu da engellemektedir. 

  • Maydanoz – Taze Nane

Sahurda dişleri fırçaladıktan sonra bir parça maydanoz ve taze nane çiğnenir. Bu bir parça taze nane ve maydanoz ağızın iyice temizlenmesine yardımcı olur. Maydanoz ve taze naneyi yuttuktan sonra ağız son bir kez çalkalanır. Maydanoz ve taze nane, oruçluyken ağız kokusu oluşumuna engel olan en etkili yöntemlerden biridir. 

  • Baharatlı Yiyeceklerden Uzak Durulmalı

Ağız kokusuna neden olan bir diğer neden de yeme-içme alışkanlıklarıdır. Özellikle sahurda sucuk, salam, sosis gibi baharatlı besinlerin bolca tüketilmesi gün içinde ağız kokusuna neden olmaktadır. Bununla birlikte un ve şeker içeren besinlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.