OBSS Teknoloji, yazılım ve teknoloji danışmanlığı alanındaki deneyimiyle, girişimcilik ekosistemine bugüne kadar 5 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.
OBSS Teknoloji, yazılım ve teknoloji danışmanlığı alanındaki deneyimiyle, girişimcilik ekosistemine bugüne kadar 5 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Etki alanını genişletmek için kurduğu OBSS Ventures ile yeni girişimlere 5 milyon dolarlık daha fon ve teknoloji geliştirme kaynağı sunmaya hazırlanıyor. OBSS Ventures portföyünde 2’si kurumiçi girişimcilik hikayesi olmak üzere 5 girişim bulunuyor. Hedef, yakın gelecekte farklı sektörlerden 10’dan fazla girişime 5 milyon dolar daha yatırım yapmak.
Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve yazılım danışmanlığı şirketi olan OBSS Teknoloji, aktif olarak kurumiçi girişimciliği ve teknoloji ekosistemini desteklemesiyle ön plana çıkıyor. 850 kişilik yetkin teknoloji ekibiyle, bugüne kadar 5 milyon dolardan fazla yatırımla uzay teknolojileri, insan kaynakları, spor, sigorta gibi alanlarda aktif 5 girişime yazılım ve yatırım desteği veren OBSS, teknoloji ve girişimcilik ekosistemini sistematik olarak desteklemeye devam etmek üzere OBSS Ventures’ı kurdu.
OBSS Ventures, potansiyel girişim ve girişimcilerin ekosistemde etkileşimini ve sermaye, teknoloji, ürün geliştirme programlarıyla gelişim imkanlarını artıracak. Kısa sürede 10’dan fazla girişime destek vererek portföyünü 5 milyon dolardan fazla yatırım ile genişletecek. OBSS, Ventures ile birlikte ekosisteme toplam 10 milyon dolardan fazla yatırım yapmış olacak.
Bugüne kadar 2 kurumiçi girişimcilik hikayesine ve insurtech, sportech, spacetech alanlarında 3 farklı girişime 5 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı
OBSS Teknoloji, 850 kişilik teknoloji ekibi ve bilgi birikimiyle bugüne kadar 2 başarılı kurumiçi girişimcilik hikayesi çıkardı. 2019 yılında bir fikir olarak başlayıp 2021’de edutech ve HRtech alanlarında hayata geçen ‘Witwiser’, Türkiye’nin ilk yapay zeka altyapısıyla uzaktan gözetleme teknolojisini sunan girişimi oldu. Witwiser, saatlerce süren sınavlardan güvenlik ihlali ihtimalini taşıyan verileri bir araya getirerek, denetçiler için kısa ve etkin kontrol mekanizması sunarak uzaktan sınavların, uçtan uca etkin ve güvenilir yürütülmesini ve adayların değerlendirilmesini sağlıyor. Witwiser, bugüne kadar sertifika merkezleri, eğitim ve İK alanlarında 25’ten fazla ülkede 200.000’den fazla sınavda kullanıldı.
Hibrit ve uzaktan çalışma modeliyle çalışan şirketlerde çalışanlar arasında etkileşimi ve kültürün sağlıklı bir şekilde gelişmesini hedefleyen mobil uygulama girişimi ‘intouch’ ise 2021 yılında kuruldu ve 2022 yılında İngiltere’nin hızlı büyüyen girişimler platformu Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen 15 girişimden biri oldu. 2022 yılında Katar’da gerçekleşen Dünya Kupası’nın taraftar mobil uygulama platformunu geliştirerek global arenaya ilk adımını attı. Witwiser ve intouch, OBSS Teknoloji’nin kurumiçi fikir geliştirme süreçleriyle ortaya çıkarak bugün uluslararası başarılara imza atan girişimler haline dönüştü.
OBSS Ventures portföyü altında büyümeye devam eden 3 farklı girişim olarak ise uydu teknolojileri üzerinden global IoT hizmet sağlayıcısı Hello Space, sigorta sektöründe karmaşık problem ve fiyatlandırma çözümlerine odaklanan girişim Lumnion ve yetenekleri erken aşamada keşfedip performanslarını ölçen, spor kulüpleri ile bir araya getiren spor tech uygulaması Scoutium yer alıyor.
OBSS Ventures, erken aşama girişimlere ve ekiplere 500 bin dolara kadar yatırım, yazılım ve teknolojilerini büyüme odaklı geliştirebilmeleri için 40.000 kişilik uzman havuzuna erişim imkanı sağlayacak.
OBSS Ventures, erken ve büyüme aşamasındaki girişimleri, finansman ve teknoloji bilgi birikimi olan yetkin insan kaynağıyla buluşturan bir yapı olarak kuruldu. Girişimciler, başarılı bir projeyi ya da fikri hayata geçirirken, yazılım teknolojileri, bulut hizmetleri, pazarlama ve diğer alanları kapsayan bir girişimcilik programı aracılığıyla kurucuların, mentorların ve yatırımcıların kapsamlı ağından ve deneyimlerinden yararlanma imkanına sahip olabilecekler.
Tohum aşamasından Seri A aşamasına kadar girişimlere 500 bin dolar finansman desteği ve bugüne kadar dokunduğu 40.000 kişilik yazılımcı havuzundan teknoloji desteği sağlayacak olan OBSS Ventures, kuruluş aşamasındaki girişimlere de 100 bin dolara kadar finansman desteği sağlayabilecek. OBSS Ventures, finans, sigorta, bankacılık, uzay, savunma, mobilite, sağlık, yapay zeka ve B2B SaaS gibi büyüyen alanlarda yenilikçi ve hızlı büyüme potansiyeli yüksek 10’dan fazla girişime destek olmayı hedefliyor.
Girişimciler, OBSS Ventures’ın tecrübeli ekibi ve güçlü ağıyla birlikte, başarılı bir start-up yolculuğu için gerekli kaynakları ve rehberliği elde etme fırsatı yakalayabilecekler. Aynı şekilde, yenilikçi sektörlerde büyüme potansiyeline sahip girişimler, OBSS Ventures aracılığıyla finansman ve geliştirme imkanlarına hızlıca erişerek ilerleme şansı elde edebilecekler.
OBSS Kurucu ortağı ve CEO’su Zafer Şen,
“Türkiye, girişimcilik ekosisteminde önemli farkındalığa ve fonlama kaynağına sahip bir ülke. Başarılı girişimlere destek ve yatırımcı bulunması zor olmayabilir, ama fikrin doğru teknoloji altyapısıyla hayata geçirilmesi, ivmelenmesi ve gelecekteki başarısı için çok kritik. Bizim bu noktada farklı sektörlerde 20 yıla yakın teknoloji geliştirme deneyimimizle ayrıştığımıza inanıyorum. OBSS Ventures ile genç girişimlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmesi için etkili bir mentörlük, teknoloji desteği ve fonlama imkanı sağlayacağız.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı