enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Münih İngiliz Bahçesi: Dünyanın en büyük şehir içi parklarından…

Almanya’nın Münih kentindeki Englischer Garten, ‘İngiliz Bahçesi’ tarzının en iyi örneklerinden bir olarak kabul görüyor. Münih’in merkezinde …

Münih İngiliz Bahçesi: Dünyanın en büyük şehir içi parklarından…
28.01.2022
264
A+
A-

Almanya’nın Münih kentindeki Englischer Garten, ‘İngiliz Bahçesi’ tarzının en iyi örneklerinden bir olarak kabul görüyor.

Münih’in merkezinde, şehir merkezinden kuzeydoğu şehir sınırlarına kadar uzanan büyük bir halk parkı olan ‘İngiliz Bahçesi’ 1789’da oluşturulmuş.

375 hektarlık bir alanı kaplayan park, dünyanın en büyük şehir içi parklarından biri. Park, farklı karakteristikteki yapıları da barındırıyor. Bunlardan en ünlüsü Çin Kulesi.. İmparatorluk Çin tarzındaki pagoda 25 metre yüksekliğinde.

1791’den kalma klasik bir yapı olan Rumfordschlössl, 1972’de inşa edilen Japon Çay Evi bu yapılardan bazıları. Bu devasa parkın içinde oluşturulan 78 kilometrelik patikada, yürüyüş ve koşu yapanların yanısıra bisiklet tutkunlarını da yılın her mevsiminde görebilmek mümkün. Parkın içinde bulunan Kleinhesseloher gölünde yüzülemese de, su sporları yapılabiliyor.

İngiliz bahçesi, 18. yüzyıl İngiliz bahçecilik tasarım tarz karakteristiğini, özellikle de Lancelot Brown’un peyzaj mimarlığı çalışmalarını tanımlamak için kullanılıyor. Bu peyzaj formu, klasik tarzdaki yılankavi kıvrımların ve çalılıkların moda olmaktan çıktığı 19. yüzyılda popüler olmuş, 20. yüzyılda, ‘İngiliz bahçesi’ terimi peyzaj mimarları tarafından kullanılmaya başlanmıştı.
(Fotoğraflar: Murat Düzyol / Depo Pnotos)

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.