enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5398
EURO
35,9880
ALTIN
2.993,80
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Muğla Büyükşehir’den maden ocağı ruhsatına dava

Muğla’nın Yatağan İlçesinde faaliyet gösteren Termik Santral bünyesindeki maden alanlarına, ÇED raporu süreci işletilmeden, yeraltı ocağı için …

Muğla Büyükşehir’den maden ocağı ruhsatına dava
09.05.2022
146
A+
A-

Muğla’nın Yatağan İlçesinde faaliyet gösteren Termik Santral bünyesindeki maden alanlarına, ÇED raporu süreci işletilmeden, yeraltı ocağı için ruhsat verildiği ortaya çıktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu çalışmadan dolayı yaklaşık 300 bin vatandaşın içme suyu kaynağının kirleneceği gerekçesiyle ruhsatın iptali için dava açtı.

MUĞLA İGFA- Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan’da faaliyet gösteren Termik Santrale verilen yeraltı ocağı açılmasına yönelik ruhsata, iptal davası açtı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada yeraltı ocağının açılması ile 300 bin vatandaşın kullandığı yeraltı su kaynaklarının kirleneceği belirtildi.

ŞİRKETE ÇED RAPORU OLMADAN RUHSAT VERİLMİŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yatağan Termik Enerji AŞ’nin Maden sahasında yapacağı yeraltı ocağı faaliyeti ile ilgili, şirketi ÇED raporundan muaf tuttuğu öğrenildi. ÇED süreci işletilmeden yeraltı ocağı için verilen ruhsata karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi iptal dava açtı. Büyükşehir Belediyesi yeraltı ocağı faaliyeti sonucunda meydana gelecek olan ve geri dönüşü mümkün olmayacak zararların önüne geçilmesi amacıyla, işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali istemiyle gerekli hukuki süreç başlattı.

300 BİN VATANDAŞIN İÇME SUYU KİRLENME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Yatağan’da yapılması planlanan yeraltı ocağı ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde bu bölgenin yertaltı suyunun kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi. Özellikle maden çalışmalarının Yatağan ilçe merkezi ile beraber 40 mahallenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan, Bahçeyaka, Bozarmut, Turgut-Dipsiz Yeraltı Suyu Havzalarında kirliliğe neden olacağı belirlendi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; “Bu havzalarda yapılacak çalışmadan dolayı havza içerisindeki yeraltı suyu akiferinde meydana gelecek olan azalmalardan dolayı önümüzdeki yıllarda yaklaşık 300 bin kişinin olumsuz olarak etkileneceği ve telafisi mümkün olmayacak su temin sorunlarıyla karşı karşıya kalınabileceği tespit edilmiştir. Bu nedenle yeraltı ocağı faaliyeti sonucunda meydana gelecek olan geri dönüşü mümkün olmayacak zararların önüne geçilmesi amacıyla hukuki mücadele başlatılmıştır. Ayrıca bu hafta içinde Yatağan Yeşil Yaşam Derneğinin açtığı davaya da müdahil olacağız” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.