enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,8368
EURO
35,2198
ALTIN
2.445,66
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
29°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Microsoft: Yüzlerce Windows’a ‘Raspberry Robin’ virüsü bulaştı!

Microsoft, yüzlerce kuruluşun ağlarında yakın zamanda ‘Raspberry Robin’ adlı bir virüsün tespit edildiğini açıkladı. Raspberry Robin adlı kötü …

Microsoft: Yüzlerce Windows’a ‘Raspberry Robin’ virüsü bulaştı!
05.07.2022
111
A+
A-

Microsoft, yüzlerce kuruluşun ağlarında yakın zamanda ‘Raspberry Robin’ adlı bir virüsün tespit edildiğini açıkladı. Raspberry Robin adlı kötü amaçlı yazılım, virüslü flash bellekler aracılığıyla yayılıyor. Virüs ilk olarak Eylül 2021’de Red Canary adlı bir güvenlik şirketi tarafından tespit edilmişti.

Microsoft, kötü amaçlı yazılımın Tor ağındaki adreslere bağlandığını gözlemlese de virüsün henüz ağına eriştiği kurumlarda başarı elde edemediğini söyledi. 

Bu, kötü amaçlı yazılımın Windows’ta Kullanıcı Hesabı Denetimi’ni (UAC) atlatarak bilgisayarda kolayca yayılaibiliyor.

FLASH BELLEKLERİN BİLGİSAYARA TAKILMASI VİRÜSÜN BULAŞMASI İÇİN YETERLİ OLUYOR

Raspberry Robin, kısayol dosyası (.ink formatı) içeren virüslü USB sürücüler aracılığıyla yeni Windows sistemlerine yayılıyor.

USB aygıtı takıldığında ve kullanıcı dosyaya tıkladığında, solucan, virüslü sürücüde depolanan kötü amaçlı bir dosyayı başlatmak için cmd.exe’yi kullanarak bir kurulum dosyasını başlatıyor.

Ardından virüs, komutlar aracılığıyla kontrol sunucularıyla (C2) iletişim kurarak tüm ağda yayılıyor.

Microsoft Raspberry Robin virüsünü yüksek riskli olarak etiketledi. Ayrıca kullanıcılara bilgisayarlarını güncel tutması ve virüs programı ile tarama yapmasını tavsiye etti.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.