enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5305
EURO
35,9880
ALTIN
2.998,12
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Meta, Giphy’yi Satmak ‘Zorunda’ Kaldı

2020 yılında Meta, dünyanın en popüler GIF platformu Giphy’yi 400 milyon dolara satın alacağını duyurmuştu. Meta, Giphy’yi resmen satın almış …

Meta, Giphy’yi Satmak ‘Zorunda’ Kaldı
15.06.2022
123
A+
A-

2020 yılında Meta, dünyanın en popüler GIF platformu Giphy’yi 400 milyon dolara satın alacağını duyurmuştu. Meta, Giphy’yi resmen satın almış olsa da Birleşik Krallık, satın alımın geri çevrilmesini talep etmişti. Bunun nedeni ise Birleşik Krallık Rekabet ve Pazarlar İdaresi’nin (CMA) satın alımı rekabete uygun görmemesi.

2021’in ağustos ayında CMA, geçtiğimiz yıl Meta’nın Giphy’yi satması gerektiği kararına vardı. Bu kararın ardından Meta da elbette temyiz yoluna başvurdu. 14 Haziran’da Birleşik Krallık Rekabet Temyiz Mahkemeleri tarafından paylaşılan yeni karar ise Meta’ya ağır bir darbe daha indirdi.

Meta’nın temyiz başvurusu büyük oranda sonuçsuz çıktı

Mahkeme tarafından yayımlanan kararda Meta’nın temyiz gerekçelerinin biri hariç tamamı oy birliği ile reddedildi. Bununla birlikte mahkeme, CMA’nın Meta’nın Giphy’yi satması gerektiği kararını verirken ‘rasyonel’ davrandığını paylaştı. Bu kararla birlikte Meta, Giphy’yi bünyesinde tutma konusunda zora düştü.

Öte yandan Meta’nın elinde kalan son temyiz kozu, şirketin bu süreci tamamen kaybetmediğini de gösteriyor. Meta, sunduğu 6 temyiz gerekçesinden birinde CMA’nın ‘karardan haberdar olduktan yaklaşık bir yıl sonra’ Snapchat’in Gfycat’i satın alması hakkında Meta’yı gerektiği gibi bilgilendirmediğini öne sürüyordu. Mahkeme, bu gerekçeyi onayladı. Önümüzdeki haftalarda da Meta ve CMA ile istişare ederek bu hatanın nasıl düzeltilebileceğine karar verecek.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.