enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6443
EURO
36,4089
ALTIN
2.932,64
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Mesleki eğitimde 74 patent seri üretime geçiyor

Meslek liseleri, yerli ve millî üretimdeki yerini bir adım daha ileriye taşıdı. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikrî ve sınai mülkiyet …

Mesleki eğitimde 74 patent seri üretime geçiyor
15.06.2022
130
A+
A-

Meslek liseleri, yerli ve millî üretimdeki yerini bir adım daha ileriye taşıdı. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikrî ve sınai mülkiyet bilincinin oluşturulması, özgün ürün, proje ve tasarımların tescil edilerek ticarileşmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindi.

ANKARA (İGFA) – Türkiye genelinde 2021 yılında mesleki ve teknik eğitim kurumları tarafından 470 patent, faydalı model, tasarım ve marka başvurusu yapılmışken 2022 yılının ilk beş ayında 1.490 ürün ile başvurularda geçen yılın tüm aylarına göre 3 kattan fazla artış sağlandı.

Mesleki ve teknik eğitim kurumları tarafından üretilen tescilli ürünlerden 1’i patent, 3’ü tasarım ve 70’i marka olmak üzere 74’ü, talepte bulunan firmalarca satın alındı.

Mesleki eğitim kurumları, tescilli yerli ve millî ürünlerini satın alan firmalar için seri üretime geçmeye hazırlanıyor.

Mesleki eğitimin firmalarca talep edilerek ticarileşen ilk patentli ürünü Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından üretilen ” Demir Boru Kelepçelerini Duvara Sabitleme Aparatı” oldu.

Bu dönemde mesleki ve teknik eğitimde fikrî mülkiyet çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni açılımlarla yeniden Türkiye’nin umudu hâline gelen mesleki eğitime yapılan yatırımların ülke ekonomisine böylesine güzel geri dönüşü olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Bakan Özer, tescili alınann 475 üründen 74’ü firmalarca satın alındığını kaydederek, “Ürünlerin seri üretimi yapılarak ekonomide yerini almasının yanı sıra bu satışlardan elde edilen gelir de mesleki eğitim kurumlarımıza katkı sağlayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.