enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
SON DAKİKA
14:36 MSB: 4 terörist etkisiz halde
13:45 Yenişehir Belediyesi halk kartın aylık tutarlarını yatırdı
13:44 Konyaaltı bölgesinde yeni hat döşeniyor
13:43 Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!
13:42 Başkan İbrahim Sandıkçı: “Canik’e modern şehir yapısı kazandıracağız”
13:31 Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılacak olan “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projesinin yapımı devam ediyor
13:29 İZSU’da altyapı yatırımları hız kesmiyor “Buca’da su baskınları bitecek”
13:28 İzmir’in barajlarında su seviyesi düştü
13:09 Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum Karşıyaka Mahallesi’nde kurulacak kurban satış alanında, kurbanlık satışı yapmak isteyen esnaf için başvurular başladı
12:56 Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak
12:55 Efes Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde atalık tohumlardan ürettiği fideleri ve kompost gübreyi halk ile paylaştı
12:52 Tekirdağ’dan gelip itfaiyeden eğitim aldılar
12:50 Federal Mogul Powertrain Otomotiv’den zorunlu açıklama
12:07 O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!
12:06 Türksat 6A yeni logosuyla Haziran’a hazır
11:20 140 bin kişi ‘Aile Destek’ten yararlandı
10:07 Edirne Valisi Sezer muhtarlarla buluştu
10:06 MSB’den ‘Stinger’ atışı paylaşımı
09:50 İçişleri’nden ‘düzensiz göç’e Kalkan!
09:37 Düzce’de trafik kazası: 3 yaralı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mesh Wi-Fi Nedir, Ne İşe Yarar?

Evinize internet bağlattığınız zaman internet servis sağlayıcı şirket gelir, bağlantıyı yapar ve kullanıcıya bir modem verir. Ancak çoğu zaman …

Mesh Wi-Fi Nedir, Ne İşe Yarar?
10.02.2022
190
A+
A-

Evinize internet bağlattığınız zaman internet servis sağlayıcı şirket gelir, bağlantıyı yapar ve kullanıcıya bir modem verir. Ancak çoğu zaman mevcut modem evin her noktasına ulaşamaz ve kör noktalar bırakır. Bu neden pek çok kullanıcı bir ağ genişletici ya da router kullanır ama mesh Wi-Fi ağından farklı olarak bu sistemlerin sınırları vardır ve ev içinde birden fazla ağ olmasına neden olurlar.

Mesh Wi-Fi kullanıcılarına tek bir ağ üzerinden geniş sınırlara sahip bir internet ağı sunar. Böylece rahatsız edici kör noktalarla uğraşmadan ve evin içinde durmadan ağ değiştirmeden sorunsuz bir internet deneyimi yaşarsınız. Mesh Wi-Fi kullanımının pek çok avantajı olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır. Gelin mesh Wi-Fi nedir, ne işe yarar, avantajları nelerdir gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.

Mesh Wi-Fi nedir?

Mesh Wi-Fi, kullanmakta olduğunuz internet sağlayıcı ana modemin ulaşamadığı kör noktalarda da internete bağlanmanızı sağlayan bir sistemdir. Mesh Wi-Fi, birden çok katlı evlerde ve modem ile diğer odalar arasında birden fazla duvar olduğu dairelerde kullanılır. Var olan internet ağının sınırlarını genişleterek çok daha keyifli bir internet deneyimi sunar.

Mesh Wi-Fi ile ağ genişletici arasındaki fark nedir?

Mesh Wi-Fi hakkındaki detaylara geçmeden önce ağ genişleticiden ne farkı var onu görelim. Çünkü bu cihazın tanımına baktığımız zaman sıradan bir ağ genişletici gibi görünüyor ancak değil. Ağ genişletici, mevcut internet bağlantınız üzerinden yeni bir ağ oluşturur ve bu ağı yine sınırlı bir alan üzerinden kullanıcılara sunar.

Mesh Wi-Fi da var olan internet bağlantınızı alır ancak bunu yeni bir ağ oluşturarak değil, aynı ağ üzerinden sadece sınırlarını genişleterek sunar. Yani modeme yakın olduğunuz zaman modem ağına, ağ genişleticiye yakın olduğunuz zaman onun ağına bağlanmak zorunda kalmazsınız. Mesh Wi-Fi ile tek bir ağınız olur ve o ağa kör nokta olmaksızın bağlanabilirsiniz.

Mesh Wi-Fi ne işe yarar?

Mesh Wi-Fi sayesinde var olan internet sağlayıcı ana modeminizin sınırlarından kurtulmuş olursunuz. Büyük, çok katlı ya da çok duvarlı evlerde sık sık yaşanan bağlantı sorunlarını ortadan kaldırır. Kör noktaları minimuma indirerek evin neresinde olursanız olun tıpkı modemin yanındaymış gibi güçlü bir internet bağlantısına kavuşursunuz.

Mesh Wi-Fi sisteminin belki de en büyük avantajı, ağ genişleticilerden ve router cihazlardan farklı olarak sınırları genişletilmiş internet bağlantısını tek bir ağ üzerinden sunmasıdır. Yani mesh Wi-Fi sayesinde hangi ağa yakınsanız ona bağlanmak zorunda değilsiniz. Bir kez ana ağınıza bağlanın ve dilediğiniz gibi evin içinde dolaşın.

Mesh Wi-Fi nasıl çalışır?

Mesh Wi-Fi, var olan ağınızın sınırlarını uzatmaz; papatya zinciri adı verilen bir sistem ile bağlantıyı düğüm düğüm bir sonraki cihaza iletir. Bir ip düşünün; bu ipi çektikçe uzar ancak güçsüzleşir. Bu ipi uzatmak için bir sonraki ip ile düğüm atarak bağlarsanız gücünden hiçbir şey kaybetmeden uzamaya devam eder.

Mesh Wi-Fi bu düğüm sistemi sayesinde tüm sınırları aşıyor. Mesh Wi-Fi sistemini eğer epey büyük bir evde kullanacaksanız birden fazla cihaz kullanabilirsiniz. Yani yalnızca bir ağ yönlendirici ile çalışmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz evinizin farklı noktalarına mesh Wi-Fi sistem cihazlarını yerleştirebilir ve her noktada aynı ağa güçlü bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Mesh Wi-Fi avantajları ve dezavantajları:

  • Mesh Wi-Fi avantajları;
    • Tüm evinizde tek bir ağ kullanırsınız.
    • Ağ genişleticilerin sınırlarından kurtulursunuz.
    • Sürekli ağlar arası geçiş yapmaktan kurtulursunuz.
    • Kararlı ve uzun menzilli bir ağa sahip olursunuz.
    • Evinizde internetin ulaşamadığı hiçbir kör nokta kalmaz.
    • Kurulumu kolaydır.
    • Mesh Wi-Fi yönetimi kolaydır.
    • Evin neresinde olursanız olun aynı ağa bağlandığınız için tüm akıllı cihazları kontrol edebilirsiniz.
  • Mesh Wi-Fi dezavantajları:
    • Mesh Wi-Fi sistemi epey pahalıya mal olabilir.
    • Çoğu zaman gereksizdir.
    • Etrafınızda bir dolu mesh Wi-Fi cihazı görmek sinir bozucu olabilir.

Genel olarak bakacak olursak kullanıcı deneyimlerine göre mesh Wi-Fi sisteminin avantajları ve dezavantajları bu şekilde. Elbette bu listeye daha pek çok madde eklemek mümkün. Ancak bu tür olumlu ve olumsuz yorumların kullanıcı alışkanlıklarına göre değiştiğini unutmayın. Yani başkası için avantaj olan bir durum, bir başkası için dezavantaj olabilir.

Mesh Wi-Fi kullanmalı mıyım?

Eviniz epey büyükse, birden çok katlıysa, modem ile diğer odalar arasında birden fazla duvar varsa, var olan internet ağını birden fazla kişi kullanıyorsa, internete sabit cihazlardan çok mobil cihazlarla bağlanıyorsanız, evin farklı noktalarındaki akıllı cihazlarınızı kolayca kontrol etmek istiyorsanız; evet, mesh Wi-Fi sistemini mutlaka kullanmalısınız.

İnternet bağlantınız yalnızca ara sıra sorun çıkarıyorsa, çoğu zaman sabit cihazlarla internete bağlanıyorsanız, ağ genişleticinizin yeni bir ağ üzerinden bağlantı sunması sorun yaratmıyorsa mesh Wi-Fi sistemi size çok da lazım değildir. Çünkü çoğu zaman kullanıcılar, yaşadıkları bağlantı sorununu basit ve ucuz bir ağ genişletici ile kolayca çözüyor. Mesh Wi-Fi sistemi eğer çok büyük bir yerde yaşamıyorsanız pek de lazım değil.

Tek bir ağ üzerinden evinizin her noktasında güçlü internet bağlantısı sunan mesh Wi-Fi nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve bu sistemin avantajlarıyla dezavantajlarından bahsettik. Mesh Wi-Fi kullanıyorsanız deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.