enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7852
EURO
35,2724
ALTIN
2.468,46
BIST
10.635,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
SON DAKİKA
13:50 Siirt’te sondaj çalışmasındaki göçükten acı haber
13:36 Selçuk Erenerol’dan Fener Rum Patrikhanesi açıklaması
13:25 Didim Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Didim’e gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerini en iyi şekilde misafir edebilmek için çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürdü
13:17 Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman’ın il oluşunun 35. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı
13:16 Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek kontrol altına aldı
13:13 ‘Notre-Dame de Paris: Artırılmış Gerçeklik Sergisi’ Samsung Galaxy Tab Active tabletlerle dünyayı dolaşıyor
13:11 Eğitim ve eğlencenin adresi “Evrensel Çocuk Merkezi”
12:50 Diyarbakır’da silahlı kavga: 4 yaralı
12:20 Antalya Büyükşehir Deprem Master Planı için hızlandı
12:06 Edirne Jandarması göçmen kaçakçılarına aman vermiyor
11:58 Ödüllerle Dolu Projede Başvurular Devam Ediyor
11:57 Alanya’da halk otobüsleri ve taksiler denetlendi
11:44 Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sağlıklı ve temiz bir çevrenin temini için tüm ilçede haşerelere karşı periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor
11:43 Buca’da sahipsiz can dostları için önemli iş birliği
11:42 İşte İzmir Metrosu’nun 28’lik delikanlısı
11:40 Veri sızıntısı durumunda yapmanız gerekenler!
11:33 2023’ün yolculuk sayılarına 1 ayda yaklaşıldı İZDENİZ’in Midilli seferlerine yoğun ilgi
11:32 Tarıma can veren sulama kanalları temizleniyor
11:31 Kurban Bayramı dolayısıyla tatili fırsata çeviren binlerce turist, Körfezin İncisi Burhaniye’ye akın etti
11:27 Kendileri liseli, fikirleri olağanüstü! 9. Bilim ve Fikir Festivali’nde derece giren projeler umut vaat ediyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kurbanlıkların İstanbul’a giriş tarihi belli oldu

Karaca, İstanbul’a kurbanlık hayvan girişinin 24 Haziran’da başlayacağını ve bu kapsamda bütün önlemlerin alındığını söyledi. Kurban …

Kurbanlıkların İstanbul’a giriş tarihi belli oldu
21.06.2022
92
A+
A-

Karaca, İstanbul’a kurbanlık hayvan girişinin 24 Haziran’da başlayacağını ve bu kapsamda bütün önlemlerin alındığını söyledi.

Kurban yolculuğunun geldiği yerde başladığını dile getiren Karaca, “Oradaki il ve ilçe müdürlüklerimizde kontrolleri yapılıyor. Veteriner sağlık raporuna dönüştürülüyor. Pasaportlarıyla beraber hareket ediyor.” ifadelerini kullandı.

Karaca, bu süreçte 300 veteriner hekimin yanı sıra İstanbul Veteriner Hekimler Odası, jandarma, emniyet ve belediye gibi ilgili kurumlarla sahada hummalı ortak bir çalışma yürüteceklerini, halihazırda jandarma ve emniyetle birlikte yol kontrolleri yaptıklarını anlattı.

“AŞAĞI YUKARI YİNE AYNI SAYIYI BEKLİYORUZ”

Hayvan sayısıyla ilgili de herhangi bir problem olmayacağını aktaran Karaca, “Geçen yıl 74 bin civarında büyükbaş, 65-68 bin civarında küçükbaş hayvan kestik. Aşağı yukarı yine aynı sayıyı bekliyoruz. Onunla ilgili de yapılan sayımlarda, öngörülerimizde herhangi bir problem olmayacağını görüyoruz” dedi.

Karaca, yaş kontrolleri konusunda içleri rahat etmeyen vatandaşlara görevlilerin yardımcı olacağını dile getirerek, “Dişten de yaş tayin olabilir. Biliyorsunuz ki sığırlarda iki, keçilerde bir yaş doldurulması gerekiyor. Koyunlarda ise annesi kadar olduğunda, 6 aylıktan sonra kesim olgunluğuna erişebiliyor.” ifadelerini kullandı.

KURBANLIK ALIMI VE KESİMİ

Kurbanlık alımı ve kesimi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaca, şunları kaydetti:

“Uyarımız şu, vatandaşlarımızdan kurban ibadetlerini yaparken sıkıntı yaşamamaları için Valilik Kurban Hizmetleri Komisyonunca izinlendirilmiş satış yerlerinden hayvanlarını almaları, yine izinlendirilmiş yerde de kesim yapmalarını istiyoruz. Biz bunları internet sitelerimizden ilan ediyoruz. Bu ilan ettiğimiz yerlerde yaparlarsa şöyle bir avantajları var, biz bu yerleri nasıl belirliyoruz çok önemli. İlgili belediyeler, tarım ve orman il, ilçe müdürlükleri ve birçok kurumdan ortak denetim heyetleri gidip burada kontrol ve denetimi yaptıktan sonra izin veriyor. Ayrıca kurbanlık kesimi yapan şahıslar da önemli. Ehil kimselerin kesmesi o kadar önemli ki, deride et bırakmaması, derinin tuzlanması çok önemli.”

HAYVANLARIN BİLGİLERİ BİR PROGRAMDA TOPLANDI

Ahmet Yavuz Karaca, pazarda kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinerek, “Vatandaşlarımız pazardan hayvan alırken kulak küpelerine bakacaklar, gözleri diri mi, mat mı, geviş getiriyorlar mı, kör topal olmayacak, kulaklarında herhangi bir sıkıntı olmayacak. Ağız burun akıntısı var mı, genel durumları nasıl onlara bakacaklar. Bir de bakanlığımızın internet sitesi var. Orada TÜRKVET diye bir sistem var. Bu programda hayvanın küpe numarasını girdiğinizde bütün bilgilere ulaşılacak.” şeklinde konuştu.

Sıcak havada et saklama koşullarının önemine dikkati çeken Karaca, etlerin sıcak mevsimde kestikten sonra hemen oda sıcaklığına soğuyana kadar yayılmasını ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde pay edilmesi gerektiğini söyledi.

Karaca, şöyle devam etti:

“Etleri küçük parçalar halinde dolaba koymamız lazım. Biz ne yapıyoruz, ilk kurbanı biz keselim, hemen işi bitirelim, ya tatile, ya el öpmeye ya da bayramlaşmaya gidelim diyoruz. Onu büyük kitleler halinde dolaba soktuğumuzda soğuyana kadar içeride kızışma devam ediyor, et yeşillendi diye koşarak geliyorlar. O anda dondursanız da içeride mikroorganizma üremesi başlıyor. O yüzden yemeklik porsiyonlar halinde dolapta veya dipfrizde muhafaza etmemiz gerekiyor.”

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.