enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KOSGEB 100 bin KOBİ’ye ulaşacak

KOSGEB ve TÜBİTAK’ın yeni çağrıları başvuru bekliyor. 2022 yılında 1.31 milyar TL’si hibe olmak üzere 1.8 milyar TL’lik destek kullandıracak olan …

KOSGEB 100 bin KOBİ’ye ulaşacak
19.07.2022
96
A+
A-

KOSGEB ve TÜBİTAK’ın yeni çağrıları başvuru bekliyor. 2022 yılında 1.31 milyar TL’si hibe olmak üzere 1.8 milyar TL’lik destek kullandıracak olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı’nı başlatıyor. Bu destekten yıllık enerji tüketimi 500 TEP (ton eşdeğer petrol) değerinin altında olan yaklaşık 100 bin işletme faydalanabilecek.

PAZAR PAYLARI ARTACAK

KOBİ Enerji Verimliliği Desteği’nden öncelikli olarak “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında destek alan işletmeler dışındaki KOBİ’ler yararlanabilecek. Toplam destek bütçesi büyüklüğü 2022 yılında yaklaşık 3 milyar TL’ye ulaşması öngörülen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ise KOBİ’lerin iş geliştirme ve yenilik kapasitelerini artıracak “mentor arayüzler” arıyor. TÜBİTAK’ın KOBİ Mentor Arayüzü (BİGG+) çağrısı ile mentorluk mekanizmaları oluşturulacak. TÜBİTAK desteklerinden faydalanmış yenilikçi KOBİ’lerin ve BİGG firmalarının pazar payları ve rekabet güçleri artırılacak.
TÜBİTAK, Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme 2022 Yılı Birinci Çağrısı (1702-Patent Lisans 2022-1) ile yükseköğretim kurumları, araştırma altyapıları, kamu kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri ve erken aşama teknoloji şirketleri tarafından yürütülen araştırma, geliştirme ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan ve patent ile korunan teknolojilerin lisanslama veya devir yoluyla Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerine aktarılmasına destek verecek. Ayrıca Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile KOBİ’lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin oluşturulması, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.