enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1767
EURO
38,2379
ALTIN
2.902,24
BIST
9.691,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Kolları sıvadılar! Geleceğin petrolü için yeni yöntem

Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation (Toshiba ESS), Kansai Electric Power Company Inc (KEPCO), Kanden Plant Corporation ve Iwatani …

Kolları sıvadılar! Geleceğin petrolü için yeni yöntem
13.07.2022
102
A+
A-

Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation (Toshiba ESS), Kansai Electric Power Company Inc (KEPCO), Kanden Plant Corporation ve Iwatani Corporation’in dahil olduğu dört şirketten oluşan bir ekip, kullanılmayan jeotermal enerjiyi kullanarak hidrojen üretimi üzerine bir çalışma yürütecek.

Ekibin çalışma sahası Kumamoto Eyaleti olacak ve Temmuz 2022 ile Mart 2023 arasında bir sonuca ulaşılması bekleniyor.

GELECEĞİN PETROLÜ HİDROJEN İÇİN KOLLAR SIVANDI

Çalışma kapsamında KEPCO, projenin genel yönetiminden, kullanılmayan jeotermal enerji kullanılarak üretilebilecek hidrojen miktarının araştırılmasından ve hidrojen kullanım yöntemlerinin araştırılmasından sorumlu olacak.

Toshiba ESS, Katı Oksit Elektroliz Hücreleri (SOEC) hidrojen üretim ekipmanının ekipman yerleşimi ve tasarımının yanı sıra, hidrojen üretim ekipmanına elektrik sağlayacak buhar türbini ve jeneratörün ekipman yerleşimi ve tasarımı üzerinde çalışacak.

Bu proje aracılığıyla Toshiba ESS, jeotermal kullanımı genişletmek ve yerel enerji tüketimi için yerel üretimi teşvik etmenin yanı sıra, istikrarlı ve düşük maliyetli yeşil hidrojen üretmek için kullanılmayan jeotermal buharın etkin kullanımını araştıracak.

Üretilen hidrojenin, yakın bölgelerdeki endüstrilerin taleplerini karşılaması planlanıyor.

Bu çalışma, gelecekte kullanılmayan jeotermal enerjinin etkin kullanımı için bir iş modeli oluşturmaya yönelik ilk adım olarak görülüyor ve iş modeli oluşturulduğunda, Toshiba ESS, Japonya ve deniz aşırı ülkelerdeki jeotermal enerji santrallerinden hidrojen üretiminin genişlemesi ve kullanılmayan jeotermal enerjinin kullanımını teşvik edecek.

Çalışma sahası, Kuju sıradağlarının eteğinde yoğun kaplıca alanı ve çok sayıda fumarol ile yoğun jeotermal faaliyet alanıdır. Baseload Power Japan tarafından geliştirilmekte olan Sansui Jeotermal Santrali’nin de bulunduğu sahadır.

 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.