enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2017
EURO
38,0216
ALTIN
2.908,18
BIST
9.608,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Kocaeli’de düzenlenen söyleşide yaşlılara örgü ve bulmaca seti hediye edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji …

Kocaeli’de düzenlenen söyleşide yaşlılara örgü ve bulmaca seti hediye edildi
29.03.2022
165
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybala Neslihan Alagöz tarafından yaşlılara ve yakınlarına alzheimer ve demans hastalığı hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 

BELLEK KAYBI SİNSİ BAŞLIYOR

Doç. Dr. Alagöz, seminere katılan bireylere demans hastalığını; bilişsel yetiler, yargılama, muhakeme (akıl yürütme) ve içgörü kaybı ile karakterize, genel olarak yaşlı nüfusun hastalığı olan ve çok farklı sebeplerle ortaya çıkabilen sendrom olarak açıkladı. Alagöz, alzheimer hastalığını ise beyin dokusunun incelenmesiyle saptanabilen nörobiyolojik değişiklikleri olan, bilişsel işlevlerde bozulma ile kendini gösteren, ilerleyici ve geri dönüşümsüz bir demans türü olarak tanımladı, “Sinsi başlayan bellek kaybı ve davranış bozuklukları ile karakterize edebilir. Belleğimizde bazı bilgiler var, zamanla bunlar siliniyor ve daha sonra biz bunları unuttuk, hatırlamıyoruz diye dile getiriyoruz. Genel olarak sürekli tekrarlamadığımız zihnimize çağırmadığımız bilgileri unutuyoruz. Hemen bir şeyi unuttuğumuzda bunadım mı diye düşünmemek lazım. Pek çok hastalığın seyri sırasında unutkanlık karşımıza çıkabilir. Her unutkanlık sizde bir hastalık olduğunu düşündürmesin” dedi. Söyleşiye katılanlara hafızayı güçlendirmeye yönelik örgü, mangala ve bulmaca seti hediye edildi. İlerleyen zamanda gönüllü öğrenciler ile yaşlı bireyleri bir araya getireceklerini aktaran yetkililer, söyleşiye katılan bireylere ve yakınlarına söyleşide takdim edilen hediyelerin uygulaması ve kullanımı noktasında destek sağlayacak.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.