enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?

Yıllardır en sevilen kutu oyunlarından biri olan Kızma Birader, ev ortamlarının adeta neşe kaynağı. Peki Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl …

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?
21.03.2022
205
A+
A-

Yıllardır en sevilen kutu oyunlarından biri olan Kızma Birader, ev ortamlarının adeta neşe kaynağı. Peki Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır? Kızma Birader kaç kişi oynanır? Kızma Birader oyunu kuralları nedir? Kızma Birader oyunu malzemeleri nelerdir? İşte aradığınız tüm yanıtlar haberimizde…

Ailemiz ve dostlarımızla keyifli vakitler geçirmek için kimi zaman doğa harikası manzaralara kucak açabileceğimiz rotalara şans veriyor kimi zaman da hoş sohbetlere ortak olan leziz restoranlara gitmeyi tercih ediyoruz. Bazen de yalnızca evlerde toplanıp hem dinlenip hem de eğleneceğimiz aktivitelere zaman harcamak yeterli oluyor. Eğer sizde sevdiklerinizle saatin dahi nasıl geçtiğini anlayamayacağınız etkinlikler yapmak isterseniz harika bir önerimiz var! Yıllardır 7’den 70’e herkesin severek oynadığı Kızma Birader ile çocukluk yıllarınıza dönüş yapabilirsiniz. Gelin, en popüler kutu oyunlarından Kızma Birader hakkında bilinmesi gereken detayları birlikte öğrenelim. 

KIZMA BİRADER NEDİR?

Çocukluk yıllarının vazgeçilmez oyunları arasında yer alan Kızma Birader, aslında ilk olarak Hindistan’da Pachisi adıyla ortaya çıkmıştır. Gittikçe popüler bir hale gelen oyun Avrupa’da da yoğun ilgi görmüş ve 1986 yılında İngiltere’de patenti alınmıştır. Avrupa’da daha çok Ludo adıyla bilinen oyun, Almanya’da ise Mensch aergere Dicht nicht olarak isimlendirilmektedir. Türkiye’de bu oyuna Kızma Birader denilmesinin sebebi ise; oyunda kırılan piyonlar başlangıç noktasına döndüğü için piyonu kıran kişi ”Kızma Birader” sözünü söyler. 

KIZMA BİRADER OYUNU MALZEMELERİ NELERDİR?

Kızma Birader oyununu oynamak için 4 farklı renklerden oluşan bir oyun tahtasına, 4 farklı renkte dörder tane piyona ve zara ihtiyacınız var. 

Kızma Birader oyunu malzemeleri

KIZMA BİRADER OYUNU KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?

Heyecan ve eğlencenin doruk noktasına ulaştığı Kızma Birader oyununu oynamak için en az 2 en fazla 4 kişi olabilirsiniz. 

Kızma Birader oyunu kaç kişiyle oynanır?

KIZMA BİRADER OYUNU NASIL OYNANIR? 

Tek zar ile oynanan Kızma Birader oyununda her oyuncu sarı, mavi, yeşil ve beyaz renkli olmak üzere dört farklı piyonları seçerek işe başlar. Oyundaki asıl amaç zar atarak oyuncuların piyonlarına kırılmadan rakiplerinden önce başlangıç noktasından bitiş noktasına ulaşmaktır. 

Kızma Birader

İlk olarak oyuncunun başlangıç noktasından hareket edebilmesi için zarda 6 atması gerekmektedir. Eğer 6 gelmemişse oyuncu piyonunu hareket ettiremez. 6 atmayı başaran oyuncu kendi köşesinden bir piyon çıkartarak başlangıç noktasına yerleştirebilir ve tekrar zar atarak sayılara göre ilerlemeye başlayabilir. Her oyuncunun yalnızca bir kez zar atma hakkı bulunmaktadır. Stratejinin ön planda olduğu oyunda aslında önemli olan şanslı olmaktır. 

Kızma Birader oyunu özellikleri

KIZMA BİRADER OYUNU KURALLARI NEDİR? 

  1. Kızma Birader oyunundaki ilk ve en önemli kural piyonları oyuna başlatmak için zar attığınızda 6 gelmesi zorunludur. 
  2. Eğer iki piyonunuzu oyunda hareket ettirmeye başladıysanız ve aynı kutuda denk geldiyse ikisi aynı yerde duramaz. 
  3. Dört piyonunu hedef noktasına en hızlı ulaştıran oyuncu kazanan olarak belirlenir. 
  4. Dört piyonunu da oyun alanına yerleştiren yarışmacı zarda çıkan sayıya göre istediği piyonunu hareket ettirebilir. 
  5. Atılan zardaki sayıya göre piyonların üzerinden atlama hakkına sahipsiniz.
  6. Kırılan piyonun tekrar oyun alanına girmesi için tekrar zarda 6 atmanız gerekiyor. 
  7. Oyuncunun piyonu rakip oyuncunun bulunduğu kareye denk gelirse rakip oyuncunun piyonunu yediği için bu durum kızma birader olarak açıklanır. 
  8. Eğer oyun alanında ceza karelerine denk gelirseniz piyonunuz en başa dönmek zorundadır. 

Kızma Birader oyunu kuralları

İYİ EĞLENCELER!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.