enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7009
EURO
35,2257
ALTIN
2.446,17
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Kimlik avı saldırıları geçen yıla göre yüzde 61 arttı

Mesajlaşma güvenliği şirketi SlashNext tarafından yürütülen çalışmada, güvenli e-posta ağ geçitleri, güvenlik duvarları ve proxy sunucuları dahil …

Kimlik avı saldırıları geçen yıla göre yüzde 61 arttı
26.10.2022
130
A+
A-

Mesajlaşma güvenliği şirketi SlashNext tarafından yürütülen çalışmada, güvenli e-posta ağ geçitleri, güvenlik duvarları ve proxy sunucuları dahil olmak üzere daha önceki güvenlik stratejilerinin artık tehditleri durdurmadığını gösteriyor.

SlashNext CEO’su Patrick Harr, “Günümüzde hibrit çalışmaya geçişle birlikte kimlik avı saldırıları her zamankinden daha yaygın hale gelmeye başladı. Kimlik avı saldırıları özellikle mobil kanal üzerinde artış gösteriyor ve iş itibarını, finansı ve en önemlisi veri kaybını etkiliyor. Her yıl ortaya çıkan yeni kimlik avı saldırıları yöntemleriyle, kuruluşların baş edebilmesi için daha güçlü kimlik avı korumasına ihtiyaçları var” dedi.

TEHDİTLERİN ÜÇTE BİRİ MICROSOFT, AMAZON VE GOOGLE’IN SUNUCULARINDAN GELİYOR

SlashNext, dolandırıcılık ve kimlik bilgisi hırsızlığı ile birlikte mobil cihazlara yönelik saldırılarda yüzde 50 artış kaydetti. Ayrıca Microsoft, Amazon Web Services veya Google gibi güvenilir hizmetlerden gelen tehditlerde yüzde 80’lik bir artış oldu ve tüm tehditlerin yaklaşık üçte biri (yüzde 32) artık güvenilir hizmetlerde barındırılıyor.

Harr, “Kimlik avı ortamı genişlemeye devam ettikçe, siber suçlular, otomasyon ve yapay zekayı kullanarak saldırılarında daha da ustalaşıyor” dedi.

Öte yandan siber suçluların e-postalarda sık sık önemsiz klasörüne düşmesi nedeniyle WhatsApp gibi alternatif mesajlaşma kanallarına yöneldiği görülüyor. Çalışanların aynı cihazları hem iş hem de kişisel amaçlar için giderek daha fazla kullanması gerçeğiyle birleşen bu eğilim, birden çok kanalda kimlik avını dolandırıcılığı hızlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.