enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5624
EURO
36,0296
ALTIN
3.003,43
BIST
9.440,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Kefir nedir, faydaları nelerdir? Kabızlık için kefir nasıl tüketilmeli?

Kefir, probiyotik kaynağı bir besin olmasına bağlı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli ölçüde katkısı bulunmaktadır. Hastalıkların …

Kefir nedir, faydaları nelerdir? Kabızlık için kefir nasıl tüketilmeli?
30.05.2022
178
A+
A-

Kefir, probiyotik kaynağı bir besin olmasına bağlı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli ölçüde katkısı bulunmaktadır. Hastalıkların birçoğu, yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı olmaktadır. Bağışıklığın güçlenmesi ve vücut direncinin artması için probiyotik bakımından zengin olan kefirin tüketilmesi oldukça etkili bir beslenme tavsiyesidir. İşte probiyotik kaynağı kefirin faydaları…

Fermente edilerek hazırlanan kefir, insan bedeninin ihtiyaç duyduğu yararlı bakterileri en doğal şekilde karşılamaktadır. Kefir, özellikle sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını korumaktadır. Bedenin ikinci beyni olarak adlandırılan bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışması, hayati bir önem taşımaktadır. İşte bağırsak sağlığı için hayati önem taşıyan kefirin faydaları:

  • Bağırsak florasını dengeler ve bağırsak sağlığını korur. 

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir. 

  • Doğal bir antibiyotik olan kefir, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Kanser hücrelerine karşı savaşır. Kanserin vücutta yayılmasına engel olur.

  • Mide ağrılarına iyi gelir. 

  • Gut hastalığına karşı etkilidir.

  • Güçlü bir B12 kaynağı olan kefir, B12 eksikliğine de iyi gelmektedir. 

  • Kefir aynı zamanda ruhsal sağlığa da iyi gelmektedir. Stresi azalttığı ve uyku kalitesini arttırdığı bilinmektedir. 

  • Vücuttaki iltihabı ve enfeksiyonu en doğal şekilde kısa sürede atmaya yardımcı olmaktadır. 

Sindirim sistemi için oldukça önemli bir yere sahip olan kefir, kabızlık sorunu yaşayanların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Kefir, sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakların hızlıca çalışmasını sağlar ve kabızlık sorununa çözüm olmaktadır. Kabızlık için kefir, sabahları aç karnına ya da gece yatmadan evvel tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

  1. Kabızlık

  2. Migren

  3. Stres

  4. Mevsimsel hastalıklar

  5. Vitamin ve mineral eksikliği

  6. Obezite

  7. Gut

  8. Yüksek tansiyon 

Kefir direkt olarak içilebilmesinin yanında çorbaların içine ekleyerek çorbalar daha sağlıklı bir şekilde kullanılabilmektedir. Yulaf ve mısır gevreği hazırlarken de süt yerine kefir kullanılabilir. Bunun dışında salata sosu olarak da kefir değerlendirilebilir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.