enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,1428
EURO
35,1369
ALTIN
2.472,73
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
SON DAKİKA
21:33 Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız, Geyve ilçesi İnciksuyu ve Gazi Süleyman Paşa Mahallelerinde yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi
21:32 Kandıra Belediye başkanı Erol Ölmez 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen Farkındalık Yürüyüşüne katılarak engelliler için yürüdü
21:31 Nevşehir Valisi Ali Fidan, 31 Mart günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Rasim Arı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
21:29 Dünya İklim Günü’nde öğrenciler bilgilendirildi
21:28 Efes Selçuk’un Engelsiz Yetenekleri İzmir’de Beğeni Topladı
21:26 Burhaniye Belediyesi, personellerine Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile ilgili bir eğitim programı düzenledi
21:09 Sanat Sokağı’ndaki esnafla toplantı yapıldı
20:29 Başkan Ertaş, özel çocuklarla bir araya geldi
20:28 Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak
20:13 1950 model daktiloyu Kültür Evi’ne bağışladı
20:11 CHP İl yönetiminden Başkan Topaloğlu’na ziyaret
20:10 Fethiye Belediye Başkanı Karaca’dan Başkan Topaloğlu’na ziyaret
20:09 Narlıdere Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği futbol turnuvasının ilk günü keyifli anlara sahne oldu
20:08 17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor
19:56 Başkan Altay: “İsrail’in Gazze’deki Zulmünü Unutmayacağız, Unutturmayacağız. İsrail Bu Lekeyi Asırlarca Alnında Taşıyacak”
19:55 Magdeburger Sigorta, İş Ortakları ile Birlikte Karadağ’ı Ziyaret Etti
19:54 Microsoft Türkiye’nin düzenlediği “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışmasının kazananları belli oldu
19:25 Başkan Tugay’ı duygulandıran sürpriz
19:16 Direnişin simgesi Hasan Tahsin unutulmadı
19:15 Kartepe Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısının 2.Birleşimi Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karayolları kar temizliğini kim yapar? Karayollarının bakımından kim sorumludur?

Karayollarının bakım ve temizlik işeri özellikle kış aylarında yoğunlaşıyor ve gündem oluyor. Konu hakkında detaylar da merak edilirken …

Karayolları kar temizliğini kim yapar? Karayollarının bakımından kim sorumludur?
25.01.2022
202
A+
A-

Karayollarının bakım ve temizlik işeri özellikle kış aylarında yoğunlaşıyor ve gündem oluyor. Konu hakkında detaylar da merak edilirken Karayolları kar temizliğini kim yapar? Karayollarının bakımından kim sorumludur, araştırıldı.

KARAYOLLARININ BAKIMINDAN KİM SORUMLUDUR?

Karayollarının bakımı hakkında resmi açıklamaların bir kısmı şu şekildedir:

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESİSLER VE BAKIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
GÖREV VE SORUMLULUKLARI

1) Genel Müdürlük görev alanına giren yollar ve bu yollara ait her türlü büyük sanat yapıları ve sanat yapılarının bakım onarımlarını yapmak veya yaptırmak.

2)Kar mücadelesine ilişkin usulleri ve kar mücadelesi yapılacak yolları belirlemek, kar mücadelesini yapmak veyayaptırmak, olağanüstü hallerde ulaşımı sağlayacak alternatifler oluşturmak.

3) Karayolu sınır çizgisi içinde kalan alanlarda yol boyu ağaçlandırılma, peyzaj ve temizlik hizmetlerini yapmak veya yaptırmak, ağaçlandırma, peyzaj, altyapı ve üstyapı üzerinde yapılacak çalışmalarla ilgili protokolleri inceleyerek onay vermek.

5) Genel Müdürlüğün görev alanına giren karayollarında, yol boyu her türlü tesis ve işletmelerin, park alanlarının kontrolünü ve denetimini yapmak.

6) Tünellerin havalandırma, aydınlatma, enerji temini, su temini, yangın söndürme,kontrol sistemi, haberleşme, sinyalizasyon ve benzeri ikincil işleriyle ilgili projelendirme şartnamelerini hazırlayarak projelerini yapmak veya yaptırmak, yapım şartnamelerini oluşturarak ikincil işler imalatlarını yaptırmak.

7) Genel Müdürlük görev alanına giren geçişi ücretli olmayan karayollarında, otoyol, köprü, tünel işletme merkezlerinin bakım ve işletmesini sağlamak.

8) Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerden gelecek, yolun altından, üstünden ve yol boyunca geçirilecek her türlü tesis geçiş izni usul, esas ve şartlarını belirlemek.

9) Genel Müdürlük sorumluluk alanındaki yapımı tamamlanmış ve trafiğe açılmış yollarla ilgili her türlü yol bilgileri, sanat yapılarının proje ve fiziki özellikleri ile fotoğraflarını, envanter kayıtlarına geçirilerek arşivlenmesini sağlamak ve envanter bilgilerini yayınlamak.

10) Genel Müdürlüğün çalışmaları için gerekli olan her türlü bina ve tesisin yapımı, bakımı, onarımı, yenilenmesi ve muhafazasını yapmak veya yaptırmak.

11) Karayolu ile taşınacak özel yüklerinhangi şartlarda geçirilmesine müsaade edileceği hususunda usul ve esasları belirlemek.

12) Bakım şubelerinin ve bakımevlerinin hizmetin gerektirdiği şekilde kurulması, kaldırılması, yerlerinin veya sınırlarının tespiti ve gerekli hâllerde değiştirilmesi iş veişlemlerini yapmak.

13) Birim görev alanındaki yolların sınır çizgisi içindeki alanlarda su, kanalizasyon, doğalgaz ve petrol boru hatları ile elektrik, haberleşme, fiber kablo hatları ve ilgili tesislerin kurulumu için verilecek izinlere ilişkin her türlü iş ve işlemleri takip etmek ve denetlemek.

14) Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 30 uncu maddesinin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca idari para cezası uygulanması işlemlerini yürütmek, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendinde belirtilen görevleri getirmek.

İBB YOL BAKIM VE ALT YAPI KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

1- Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın sorumluluk alanları nerelerdir?

Çatalca’dan Ağva’ya kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan ilçe ve köylerin ana ulaşım yolları ile meydanlar, Daire Başkanlığımızın sorumluluk alanları içindedir. Toplam 4.000 kilometrelik sorumlu olduğumuz ana yol ağlarında “Ulaşılabilir bir İstanbul” hedefiyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

2- Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın hizmetleri nelerdir?

Daire Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanları içinde bulunan ilçe ve bağlı köylerin ana ulaşım yolları, meydanlarındaki köprülü kavşaklar ile tüm alt üst geçitlerinin; asfalt kaplama, yol ve yaya alanları geometrik düzenlemeleri, bakım ve onarımları, oto korkuluk, bariyer, yağmur suyu ızgara ve baca yenileme, temizleme gibi çalışmalarını yürütüyoruz. Ayrıca AKOM koordinasyonunda Başkanlığımıza bağlı olan birimlerde bulunan araç-iş makinası ve personelle kışla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz.

Bu görevlerin dışında Daire Başkanlığımıza bağlı Makine İkmal Müdürlüğü’müzde asfaltlama, onarım, tuzlama, ulaşım gibi görevlerde kullanılacak araçların bakım ve onarımlarını yapıyor; engelli vatandaşlarımıza yönelik sürdürülen çalışmalarda ise, sinyalize kavşaklar, sokak bağlantıları, yaya kaldırımları ile yaya geçitleri; bedensel ve görme engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde oluşturuyoruz.

3- Asfalt yapılacak yollar nasıl belirlenir?

Öncelikle 153 Beyaz Masa hattına gelen telefonlarla vatandaşların isteklerini belirleyip, değerlendirilmeye alıyoruz.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımızın Avrupa ve Anadolu Yakası Müdürlüklerinin sorumlu olduğu ilçelerdeki ekiplerimizle, belirli periyodlarla güzergahları kontrol altında tutuyoruz. Bu kontroller neticesinde yapılan programlar dahilinde bakım onarım işlerimizi yapıyoruz.

8 ile 10 yıllık kullanım sürelerini tamamlamış eskimiş yolların listelerini, bölgelerin teknik ekipleri tarafından müdürlüklerimize sunuyoruz. Daire Başkanlığımızdan çıkan onayla birlikte, elimizdeki listelere göre Ocak- Şubat-Mart ayları dışında, planlı bir şekilde asfaltlama işlemlerini tamamlıyoruz. Alış veriş merkezi ya da bir plaza yapımı gibi büyük projeler nedeniyle bozulan yolları da Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı olarak düzenliyoruz.

Aynı sistem yaya alanları, yağmur suyu ızgara bakım ve onarım çalışmaları için de geçerli olup, her yağmurdan sonra kanal temizliklerini periyodik olarak yapıyoruz.

4- Vatandaşlardan gelen şikayet ya da taleplerde nasıl bir yol izleniyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Beyaz Masa’ya gelen talepler, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız bünyesinde çalışan sorumlu arkadaşlara iletildikten sonra, gerekli birimlere ulaştırılan bilgileri değerlendirerek, hızla çözüme ulaştırıyoruz.

5- Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarınız nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları engelli vatandaşlarımıza yönelik önemli çalışmalara her zaman önem veriyor. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız olarak kamu kuruluşları, meydanlar ve yaya alanlarında görme ve fiziksel engelli vatandaşlarımıza yönelik kullanım alanları oluşturmaya devam ediyoruz. Görme engelliler için kabartma yollar, fiziksel engelliler için ise tekerlekli sandalye ya da akülü arabalarını rahatlıkla kullanabilecekleri rampa alanlar yapıyoruz.

6- “Ana arter” nedir? En bilinen ana arterler hangileridir?

7- Asfalt onarım çalışma saatleri nasıl belirlenir?

Yollarımızın bakım ve onarımı için zaman dilimleri belirlenirken, trafik yoğunluğu dikkate alınır. Gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılan çalışmalarda kullanılan finişer ve asfalt kazıma makinelerimiz, belirlenen saatlerde çalışmalarını tamamlamamış olsa bile farklı noktalara taşınır. Bir sonraki gece araçlar aynı saatlerde, aynı yerlere getirilip, bakım onarım işleri tamamlanır. Küçük olan çukurların ise kazalara sebep vermemesi için gün içinde hızlı bir şekilde onarımı yapılır.

8- “Baca temizleme” işlemi nedir? Nasıl yapılır?

Yolların yüzeylerinde bulunan yağmur suyu kanallarının bacaları bulunur. Aşırı yağışlar sonrasında dolan bu atık su kanal bacaları, ekiplerimiz tarafından temizlenir. “Yağmur suyu kanal bacası” adı verilen bacaların, 365 gün boyunca sistematik olarak bakımları kanal açma makineleriyle yapılır.

hepcanli.com – Gündem

Karayolları Genel Müdürlüğü, Gündem, Yaşam, Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.