enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Japon yenine müdahale sinyali

Ulusal paranın, piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoriteleri endişelendiriyor. Yen, ABD Dolar karşısında son 32 yılın en …

Japon yenine müdahale sinyali
18.10.2022
76
A+
A-

Ulusal paranın, piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoriteleri endişelendiriyor. Yen, ABD Dolar karşısında son 32 yılın en hızlı değer kaybını yaşıyor.

Hükümetin, eylül sonu “yen alım, dolar satım” müdahalesiyle dolar/yen paritesi bir süre 145 bandının altına gerilese de hafta sonundan beri yeniden 149 bantlarını zorluyor.

Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, gazetecilere, yabancı piyasalarda Yen aleyhindeki “oynaklığa karşı uygun müdahaleyi yapmaya hazır olduklarını” açıkladı.

Piyasa gelişmelerinin “yüksek ihtiyatla” izlendiğini belirten Bakan Suzuki, spekülatif hareketler ve aşırı oynaklığa karşı “uygun hamleyi yapma duruşumuzda bir değişiklik yok.” dedi.

1998’DEN BERİ İLK OLMUŞTU

22 Eylül’de Japonya, 1998’den bu yana ilk olarak kayda geçen “yen alım, dolar satım” ile 2,84 trilyon yen (19 milyar dolar) tutarında müdahalede bulunmuştu.

Suzuki’nin değerlendirmeleri, döviz piyasasına eylül sonundakine benzer bir müdahalenin tekrarlanabileceği şeklinde yorumlandı.

Eylül sonu “yen alım, dolar satım” müdahalesiyle dolar/yen paritesinin bir süre dengelenmesini sağlayan merkezi hükümetin aynı müdahaleyi tekrarlayacağı kaydediliyor.

“İki ucu keskin bir kılıç” olarak görülen zayıf Yen, Japon ihracatçıların denizaşırı karlarını artırırken, enerji ve ham madde ithalat girdi maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.