enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2268
EURO
37,9091
ALTIN
2.920,45
BIST
9.246,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
22°C

James Webb Uzay Teleskobu’nun görüntülerinde zararlı yazılım tehdidi!

NASA’nın birçok ülke ile ortak geliştirdiği JWST tarafından çekilen ilk görüntüler, “uzak evrenin bugüne kadarki en keskin kızılötesi görüntüleri …

James Webb Uzay Teleskobu’nun görüntülerinde zararlı yazılım tehdidi!
06.09.2022
158
A+
A-

NASA’nın birçok ülke ile ortak geliştirdiği JWST tarafından çekilen ilk görüntüler, “uzak evrenin bugüne kadarki en keskin kızılötesi görüntüleri” oldu. Ancak hayran bırakan bu görüntüler şu sıralar siber saldırganların zararlı yazılımları yaymak için kullandığı araç haline geldi.

Güvenlik analizi şirketi Securonix tarafından tespit edilen bir zararlı yazılım, JWST görüntülerinin kullanılarak “GO#WEBBFUSCATOR” adı verilen bir zararlı yazılımın yayıldığını tespit etti.

Saldırı, Word dosyası içeren bir kimlik avı e-postasıyla başlıyor. Belgenin meta verilerinin içinde, belirli Word makroları etkinleştirildiğinde çalışan bir komut dosyası içeren ve bir dosyayı indiren bir URL gizli. Bu komut Word dosyasının açılmasıyla arka planda sessiz bir şekilde çalışmaya başlıyor.

Şirkete göre, JWST’den elde edilen görüntüleri içeren e-posta ile yüklenen zararlı yazılımı, popüler anti-virüs programları tespit edemiyor. 

Securonix Başkan Yardımcısı Augusto Barros, siber saldırganların popüler JWST fotoğraflarını kullanmayı seçmelerinin birkaç olası nedeni olduğunu söyledi. Birincisi, NASA’nın yayınladığı yüksek çözünürlüklü görüntülerin çok büyük dosya boyutlarında gelmesi ve bu konuda şüpheleri ortadan kaldırabilmesi. İkinci ise görüntüler güven verdiği için anti-virüs programı uyarı verse bile kullanıcılar bu uyarıları göz ardı edebilmesi.

Bilgisayara yüklenen bu zararlı yazılım bilgisayardaki tüm dosyaları şifreleyerek kullanıcılardan fidye talep ediyor. Ancak fidye ödense bile dosyalara erişim mümkün olmuyor.

Kimlik avı e-postasıyla başlayan kötü amaçlı yazılımlardan korunmanın en iyi yolu, güvenilmeyen kaynaklardan gelen e-posta eklerini indirmemek ve açmamaktır.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.