enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

James Webb Teleskobu’nu Takip Edebileceğiniz Site

Dünyaca ünlü teorik fizikçi Michio Kaku’nun “dünya dışı yaşamı tespit edebileceğini” ifade ettiği James Webb Uzay Teleskobu’nun yıllardır …

James Webb Teleskobu’nu Takip Edebileceğiniz Site
26.12.2021
186
A+
A-

Dünyaca ünlü teorik fizikçi Michio Kaku’nun “dünya dışı yaşamı tespit edebileceğini” ifade ettiği James Webb Uzay Teleskobu’nun yıllardır beklenen fırlatılışı, dün Türkiye saatiyle 15.20’de gerçekleşti. Geliştirilmesinde 14 ülke ve 300’den fazla üniversitenin katkıda bulunduğu teleskop, şu anda yolculuğunun başında sayılır.

Dün fırlatma sırasında NASA, bu tarihi anları YouTube kanalından canlı olarak yayınlamıştı. Ancak teleskobu takip edebileceğiniz aşama burada bitmedi. James Webb Uzay Teleskobu için açılan sitedeki bir sayfadan teleskop ve bağlı olduğu rokete dair birçok bilgiye anlık olarak ulaşmak mümkün.

‘Where Is Webb’ sayfası:

NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi aracılığıyla siteye yansıtılan bilgiler, anlık olarak güncelleniyor. ‘Where Is Webb’, yani “Webb nerede” adlı sayfada roketin yerinden tutun da yolculuğun yüzde ne kadarını tamamladığı, hızı ve yüzey sıcaklığına kadar birçok bilgi yer alıyor.

Dünya’dan teleskobun yerleşeceği L2 yörüngesine uzanan bir doğruda teleskobu taşıyan roketin bizden ne kadar uzakta olduğunu ve önündeki aşamaları görebiliyorsunuz. Üstte yolculuğun ne kadarının tamamlandığı ve hedefe kalan mesafe gibi bilgiler yazıyor. Bu haber yazılırken roket, yolculuğun 17%’sini tamamlamış durumda. L2 yörüngesine ulaşmak için kalan mesafe 121 bin kilometre.

Tüm bunların yanında roketin geçeceği aşamalara dair detaylı bilgilere de sayfanın aşağı kısmında bulunan sekmelerden ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.