Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Ankara’da Külliye’nin içinde faaliyete geçirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kışlası’nı restore …
Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Ankara’da Külliye’nin içinde faaliyete geçirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kışlası’nı restore ederek çok daha büyük kapasiteli bir kütüphaneyi de İstanbul’a kazandıracaklarını söyledi.
İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fatih’te Genç Projeler” programının açılışında konuştu.
Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin içinde faaliyete geçirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet Kütüphanemiz gece gündüz gençlerimize ve araştırmacılarımıza hizmet veriyor. Kütüphanenin önünden geçtiğimiz vakitlerde giriş kapısının adeta arı kovanı gibi işlediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Rami Kışlasını restore ederek çok daha büyük kapasiteli bir kütüphaneyi inşallah İstanbulumuza da kazandıracağız” diye konuştu.
Maddi alt yapı ve teknolojik imkanlar bakımından gençlerin çok şanslı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ancak bu imkanların aynı zamanda dikkatinizi dağıtma riskinin işinizi zorlaştırdığı da bir gerçektir. İnternet mecraları özellikle de sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor. Amerika ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde genel olarak internet mecraları özellikle de sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır” dedi.
“DİJİTALLEŞME NE KADAR YAYGINLAŞIRSA YAYGINLAŞSIN…”
Dijital mecralarla ilgili en kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceklerini kaydeden Erdoğan, “Türkiye olarak biz de vatandaşlarımızın tamamını özellikle de gençlerimizin geleceğini korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta başında AK Parti olarak düzenlediğimiz forumda dijital kültür, dijital ekonomi, dijital hukuk meselelerini enine boyuna konuştuk tartıştık. Hukuki alt yapıdan yoksun sosyal medya ve elektronik ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar bu konudaki tereddütlerin ve endişelerin çok üzerindedir. Bunun için en kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın bir kitabın kapağının içine girerek adım attığımız o dünyanın yerini tutamaz, tutmamalıdır. Aynı şekilde hiç bir dijital mecra spor ile elde edilen fiziki performansın ikamesi olamaz. Bunun için gençlerimizden internet, sosyal medya ve benzeri alanlardan istifade ederken gerçek hayattan koplamamalarını istiyoruz” diye konuştu.