enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C

İran’da Atom Enerjisi Kurumu şeffaflık yasasından muaf tutuldu

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, “yasama, yürütme ve yargı organları ile bunlara bağlı kurumların şeffaflığına ilişkin yasa tasarısı …

İran’da Atom Enerjisi Kurumu şeffaflık yasasından muaf tutuldu
22.05.2022
106
A+
A-

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, “yasama, yürütme ve yargı organları ile bunlara bağlı kurumların şeffaflığına ilişkin yasa tasarısı” Mecliste görüşüldü.

Kabul edilen tasarıya göre, İran Meclisi ve Devrim Meclisinin onayından geçen, yürütmeye bağlı eyalet, kent ve köy meclisleri şeffaflık yasası kapsamına girerken, güvenlik esaslı kurulan meclis ve şuralar ile askeri kuvvetler, İstihbarat Bakanlığı ve İAEK ise şeffaf kurumlar arasında yer almayacak.

Kamu hizmeti veren barolar, tabipler birliği ile mühendisler, ticaret, maden, sanayi ve ziraat odaları ise şeffaf olması gereken kurumlar arasında sayıldı.

Ülkede bir süredir İran Meclisinde alınan kararların ve milletvekillerinin kullandığı oyların şeffaflığı konusu tartışılıyordu. Bahsi geçen yasa tasarısı, kapsamı genişletse de Tahran yönetiminin 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer anlaşma görüşmelerinin odağındaki İAEK’nın kapsam dışı tutulması dikkati çekti. İran, nükleer çalışma ajandasının gizliliğini uluslararası ilişkilerde bir koz olarak kullanırken, Batılı ülkeler İAEK’yı yeteri kadar şeffaf olmamakla suçluyor.

İran’da bir yasa tasarısı milletvekilleri tarafından onaylandıktan sonra Uzmanlar Meclisine gönderiliyor ve buradaki onayın ardından kanunlaşıyor.

KAYNAK: AA
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.