enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6235
EURO
36,2198
ALTIN
2.918,21
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
15°C

ILO, FERRERO İyi Tarım Uygulamaları Programı Saha Çalışanlarına Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Konusunda Eğitim Düzenledi

Eğitim, çalışanların fındık tedarik zincirinde çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bilgi ve tecrübelerini artırmayı hedefliyor

ILO, FERRERO İyi Tarım Uygulamaları Programı Saha Çalışanlarına Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Konusunda Eğitim Düzenledi
13.04.2023
40
A+
A-

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), FERRERO İyi Tarım Uygulamaları Programı kapsamında görev alan saha çalışanlarının fındık tedarik zincirinde çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla kapasite geliştirme eğitimi düzenledi.

Eğitimlerin ilki 23-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Ordu’da, ikincisi ise 2-3 Mart 2023 tarihlerinde Sakarya’da düzenlendi.

Eğitimlere FERRERO Değerli Tarım Uygulamaları programı bünyesinde çalışan bölge yöneticileri, saha uzmanları, teknik uzmanlar ve sosyal çalışmacılar katıldı.

İlk oturumunda çocuk işçiliğinin kavramsal ve yasal çerçevesi çizilen eğitimin ikinci oturumunda mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliği konusu ele alındı.

Eğitimler bağımsız danışman Ceren Ababay Tosyalı, bağımsız araştırmacı Dr. Engin Fırat ve Cumhuriyet Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Yüksel tarafından verildi.

İlk oturumda çocuk hakları ve çocuk işçiliği hakkında interaktif bir eğitim verildi. Çocuk işçiliğinin mevcut durumu, sebep ve sonuçları ile politika önceliklerinin anlatıldığı oturumda, çocuk işçiliğine dair ulusal ve uluslararası mevzuat hakkında da bilgi verdi.

İkinci oturumda, mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliği, çalışma ve yaşam koşullarını anlatıldı. Ulusal mevzuat çerçevesinde kurumsal rol ve sorumlulukların ele alındığı oturumda çocuk işçiliğinin önlenmesinde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

Üçüncü ve son oturumda ise mevsimlik gezici tarımda haklar ve sorumluluklar konusu ile çalışma riski altındaki çocuklar ve aileleri ile iletişim ele alındı.

Kapasite geliştirme eğitimlerine dair bilgi veren Kıdemli Proje Koordinatörü Koray Abacı, “ILO Türkiye Ofisi olarak Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı kapsamında geliştirdiğimiz eğitim modüllerini bugün Sakarya’da FERRERO saha çalışanlarına yaygınlaştırmak için buradayız. Birincisini Ordu’da yine FERRERO Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında görev alan özel sektör temsilcilerine yönelik yaptık. Bugün Sakarya’da ikincisini gerçekleştiriyoruz. Eğitim faaliyetleriyle gerçekleştirmek istediğimiz varolan ulusal ve uluslararası mevzuata ilişkin gerekli bilgilendirmeleri özel sektör temsilcilerine aktarmak ve bu çerçevede geliştirilecek olan mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik faaliyetlerin yaygınlaştırılması ve bu kapsamda bilgilendirilme sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Proje Hakkında

“Mevsimlik Tarımda Fındık Hasadında Çocuk Işçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi” kamu-özel sektör ortaklığı çerçevesinde, başta fındık tedarik zinciri olmak üzere çocuk işçiliğini ile mücadele alanındaki tecrübelerin paylaşımı amacıyla, ILO üçlü yapı ortakları (hükümet, işçi ve işveren örgütleri) ile işbirliği halinde uygulanıyor. Ferrero Değerli Tarım tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü’nün eşbaşkanlığında yürütülen Proje Trabzon, Samsun, Zonguldak ve Şanlıurfa illerini kapsıyor. Proje, mevsimlik tarımda fındık hasadında çocukların çalışmasının sonlandırılması ya da engellenmesi için kamu ve özel sektör aktörleri arasındaki ortaklığı güçlendirmeyi ve ulusal ve yerel paydaşların, çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerini ortadan kaldırmak için gerekli eylemleri uygulama kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.