enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6486
EURO
36,3582
ALTIN
2.930,44
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

II. İstanbul eğitim konferansı gerçekleştirildi!

“Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı” teması ile düzenlenen II. İstanbul Eğitim Konferansı, selamlama konuşmalarının ardından Millî Eğitim Bakan …

II. İstanbul eğitim konferansı gerçekleştirildi!
02.10.2022
110
A+
A-

“Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı” teması ile düzenlenen II. İstanbul Eğitim Konferansı, selamlama konuşmalarının ardından Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy’un gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Altunizade Mercure Hotel’de gerçekleşen programın ana konuşmacısı Leicester Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Saeeda Shah oldu.

“Dünyada Kitlesel Eğitim Arayışları” ve “Türkiye’de Kitlesel Eğitim Arayışları” başlıklı iki oturumun gerçekleştiği programa çok sayıda davetli katıldı.

II. İstanbul Eğitim Konferansı’nda ilk olarak Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) Direktörü Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş’ın selamlama konuşmalarının ardından İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Selamlama ve açılış konuşmalarından sonra Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy konuşmalarını gerçekleştirdi. Şensoy, kitlesel eğitim ile ilgili, okullarda ücretsiz ders kitabı dağıtımının yanı sıra yardımcı kaynak kitap dağıtımının yapıldığına, okullaşma oranının arttırılması için çalışmaların yürütüldüğüne ve son olarak eğitim bütçesinde güncel geliştirmelerin yapıldığına değindi.


 

Leicester Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Saeeda Shah ise eğitimin tarihi toplum ile bir bağlam içinde ele alınması gerektiğini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Aynı zamanda pandemi döneminin eğitimde dijitalleşme için oldukça önemli gelişmelere sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Ömer Avcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen “Dünyada Kitlesel Eğitim Arayışları” üst başlıklı ilk oturumda konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Üstün Ergüder, katılımcı ve eşitlikçi bir yaklaşım benimseyerek eğitimde kalitenin artmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğine değindi. Akabinde D-8’den Ahmar İsmail ise “Sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı eğitime ve araştırmaya yatırım yapmadan gerçekleştiremeyiz.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Yusuf Alpaydın moderatörlüğünde gerçekleşen “Türkiye’de Kitlesel Arayışlar” üst başlıklı 2. oturumda ise Ömer Özkan, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Akif Pamuk ve YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan konuşmalarını gerçekleştirdi. Ömer Özkan konuşmalarında “Alternatif arayışlar şu an Türkiye’de alttan gelen bir hareket ile ilerlemektedir. MEB ve politika yapıcıların da alternatif eğitim ile ilgili harekete geçmesi gerekmektedir” dedi. Hüseyin Türkan ise dijitalleşmeye ayak uydurmanın ve doğru oyunlaştırmanın gerekliliğini vurguladı. Dr. Akif Pamuk ise eğitimin bir sosyal inşa olduğunu ve öğrenmenin ise kültürel ortamda gerçekleştiğini, eğitimi bu minvalde ele almamız gerektiğini belirtti.

Katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleşen II. İstanbul Eğitim Konferansı hediye takdiminin ardından son buldu.  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.