enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Hastaların sorunları uykuda belirleniyor

Hastaların sorunları uykuda belirleniyor NİĞDE – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastaların sorunları uykuda …

Hastaların sorunları uykuda belirleniyor
31.03.2022
176
A+
A-

Hastaların sorunları uykuda belirleniyor

NİĞDE – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastaların sorunları uykuda belirlenebiliyor.

Yapılan çalışmalarda 4 saatten az uyuyan hastalarda, bağışıklığı güçlendirici hücrelerin etkinliğinin yüzde 70 oranında azaldığı görülüyor. Uykunun hayatın üçte birlik kısmını oluşturduğunu ifade eden Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Koray; “uyku eksikliğinin hipertansiyondan tutun diyabet, alzheimer, inme, meme, prostat, kolon kanserine kadar bir çok rahatsızlığa sebebiyet verdiğini söyledi. Koray yaptığı açıklamada, “Yapılan bir takım çalışmalarda 4 saatten az uyuyan hastalarda bizim ‘natural killer’ dediğimiz bağımlılık yapıcı hücrelerin etkinliğinin yüzde 70 oranında arttığı görülmekte. Bununla beraber grip aşısı yaptırıyoruz, grip aşısında da antikor düzeyinin etkinliği uykusuz hastalarda baya bir azalmakta. Biz; uykuda var olan birçok durumu saptamaktayız, bunlar uyku apne sendromu, horlama, diş sıkma gibi bir takım rahatsızlıklar. Hastanın göğüs hastalıklarıyla ilgili koah, astım, göğüs deformiteleri gibi birtakım rahatsızlıkları varsa onun öncesinde bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmesini istiyoruz. Kulak burun boğazla ilgili bir takım rahatsızlıkları varsa öncelikli olarak oraya gitmesini istiyoruz. PCR testi, akciğer grafisi, hemogram, biyokimya, tiroyit tahlilleri ile göğüs hastalıklarıyla ilgili solunum fonksiyon testlerinden sonra hastalarımızı uyku laboratuvarına alıyoruz. Hastaların raporlama işlemi yapıldıktan sonrada cihazlarımızla tedaviye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

/ Yasin Esen – Sağlık
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.