enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Hasadına başlandı! 66 milyonluk gelir bekleniyor

Uludağ’ın eteklerinde verimli tarım arazileri bulunan İnegöl’de 3 bin dekar alanda fındık hasadı başladı. 1500 ton rekolte beklentisinin olduğu …

Hasadına başlandı! 66 milyonluk gelir bekleniyor
23.08.2022
115
A+
A-

Uludağ’ın eteklerinde verimli tarım arazileri bulunan İnegöl’de 3 bin dekar alanda fındık hasadı başladı. 1500 ton rekolte beklentisinin olduğu fındık, çiftçilere yaklaşık 66 milyon TL gelir getirecek. Hacıkara Mahallesi’nde hasadına başlanan fındık bahçelerinde incelemelerde bulunan ve üreticilerle görüşen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl’de fındık hasadımız başladı. Herkes tarafından bilinmiyor ama ilçemizde bugün 3 bin dekar alanda fındık üretimi yapılıyor. Bu üretimin çoğunluğu Hacıkara, yeni Bahçekaya ve mevcut Bahçekaya mahalleleri üçgeninde yetiştiriliyor. Az da olsa Mezit, Osmaniye, Tüfekçikonak ve Güneykestane mahallelerinde de üretim yapılmakta. 3 bin dekar alanda toplam 1500 ton rekolte bekleniyor” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nde fındık üreticilerine yapılan desteklemenin ilçedeki çiftçiler için de uygulanmasını isteyen Çelik, şunları kaydetti:

“Tarım Bakanlığımız, havzalara göre destek modeli diye bir uygulama yapıyor. Bu sağlıklı bir şekilde işlemiyor. Bugün doğu Karadeniz’den batı Karadeniz’e kadar fındık üretimine destek veriliyor. Burada biz fındık üretiminde destek alamıyoruz. İnegöl’ün topraklarının yüzde 70’lik kısmı fındık üretimine çok uygun. Burada da TMO’nun alımları olsa, fındık üretimi hatırı sayılır şekilde artar. Bugün burada fındığın kilosu 43-44 TL’den alınıyor. Bugün aynı fındık Karadeniz’de desteklemelerle birlikte 54 TL’den alınıyor. Biz de bu desteklerden yararlanmak istiyoruz. Bu topraklarda çiftçimiz desteklendiği sürece üretim devam edecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.