enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5224
EURO
36,1690
ALTIN
2.965,59
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

Gram altında yeni rekorlar gelir mi?

Herkes Duysun TV ekranlarında yayınlanan ‘Önce Ekonomi’ programının bu haftaki konuğu, Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş oldu.

Gram altında yeni rekorlar gelir mi?
28.02.2024
0
A+
A-

Duygu TAŞKIRAN/ Musa YEŞİLDAĞ/HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Herkes Duysun TV ekranlarında Gülay Soydan Pehlevan’ın moderatörlüğünde yayınlanan ‘Önce Ekonomi’ programının bu haftaki konuğu, Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş oldu. Başkan Altıkardeş, altın yatırımcılarına tüyolar verirken, önemli değerlendirmelerde de bulundu.

Pandemiden sonra dünyada ekonominin ve yaşamın değiştiğini hatırlatan Altıkardeş, “Bu durumla beraber altın da iyi bir yükseliş sergiledi ama yeterli düzeyde kaldı mı dersek, hayır. Altının bundan sonraki süreçte 3 bin bandını görme olasılığının çok hızlı bir şekilde devam edeceğini öngörebiliyoruz.” dedi.

“ALTININ ENDEKSLİ BİR ŞEKİLDE YUKARIYA DOĞRU ÇIKACAĞINI GÖRÜYORUZ”

Dünyada bireysel olarak altını en çok tüketen ülkenin Hindistan olduğunu söyleyen Başkan Altıkardeş, “Bu tüketim Türkiye’nin çok çok üstündedir. Konuştuğumuz rakamları bulduğumuz zaman dünyanın genelindeki var olan ekonomik problemlerin ve para birimlerinin karşılığı ons ile beraber bir altın değerini çıkartır. Bu da altının karşılığında para değerinin karşılığını bulabilmektir. Dolar ile onsu birleştirdiğimiz zaman, bununla ilgili bu rekorlar nasıl çıkar dediğimiz zaman önümüze tarım verileri, faiz verileri geliyor. Hepsini bir bütün olarak konuştuğumuz zaman evet altının endeksli bir şekilde yukarıya doğru çıkacağını görüyoruz ama biz olaya böyle bakmayalım.” şeklinde konuştu.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Yastık altındaki altınları ekonomiye katkı sağlamak için kullanmak gerekiyor ama bunların hepsi takı nezdinde değerlendirildiğinde, dünyada en iyi yatırımı ve tasarımı yapan ülke İtalya’ydı, ülkemiz son 10 yılda İtalya’nın önüne geçti. Bunları da göz önüne aldığımızda, evet ekonomiye katkı sağlayalım ama esnafımızı da düşünmemiz gerekiyor. Türkiye’de yaklaşık olarak 50 bin kuyumcu esnafı var. Bu 50 bin kuyumcunun da hizmet ettiği neredeyse 50 milyon kadın var. Bunlar ekonomiye daha büyük can veriyor. Altın bir yatırım aracı evet, ama takı bir yatırım aracı mıdır? Asla değildir.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.