enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5278
EURO
36,1616
ALTIN
3.003,17
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C

Google, Yeni Bir Programlama Dili Tanıttı

Gelişen teknolojiyle birlikte yazılım ve programlama bilmek son derece önemli hale geldi. Herkesin fiziksel olarak yazılım veya programlama …

Google, Yeni Bir Programlama Dili Tanıttı
23.07.2022
139
A+
A-

Gelişen teknolojiyle birlikte yazılım ve programlama bilmek son derece önemli hale geldi. Herkesin fiziksel olarak yazılım veya programlama kurslarına gidecek vakti veya imkanı olmadığını düşünerek kendi imkanlarıyla bir C++ programlama dili öğrenmek isteyen okurlarımız için bazı tavsiyelerde bulunmuştuk. Buraya tıklayarak bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Birçok konuda çalışma yürüten Google, geçtiğimiz günlerde DeepMind ekibi ile herkese uygun politikalar üretebilen bir yapay zeka geliştirmişti. Ayrıca şirket geçtiğimiz yıllarda kod gerektirmeden resimleri sürükle bırak ara yüzü ile geliştirebileceğiniz “Cloud AutoML Vision” isimli bir yapay zeka geliştirme platformu oluşturmuştu. Bu alanda çalışmalarına devam eden Google, C++’ın halefi olarak konumlandırdığı yeni bir programlama dilini tanıttı.

Carbon, C++ koduna oldukça benziyor

Google’ın Toronto’da gerçekleştirilen Cpp North geliştirici etkinliğinde tanıttığı yeni programlama dilinin adı Carbon oldu. Carbon’un vizyonu ile ilgili önemli detaylar paylaşan Google, geliştirmenin hangi aşamada olduğu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Google çalışanları ve geliştirici Chandler Carruth birlikte oldukça iyi seviyede olan bir programlama dili oluşturdular.

Geliştiricilerin yaptığı açıklamalara göre, Carbon’un C++’a benzemesinin en büyük sebebi sunduğu performans. Aynı zamanda C++’da mevcut olan bütün eksiklikleri ve sorunları da ortadan kaldırmayı başardıklarını belirten geliştiriciler, Carbon’un programlama dilinin kodunun C++ koduna çok benzediğini hatta birçok açıdan aynı olduklarını açıkladı.

Geliştiriciler zamanla daha güvenli bir yapı oluşturmayı planlıyor

Geliştirici ekibi, yıl sonuna kadar temel çalışan bir sürümü yayınlamak istiyor. Carbon, her örnekleme için kodu kontrol etme ve yeniden kontrol etme ihtiyacını ortadan kaldıracak bir jenerik sistemi de dahil olmak üzere modern programlama ilkeleri üzerine bir temel üzerine inşa edilecek.

C++’da eksik olan ve ihtiyaç duyulan bir diğer özellik bellek güvenliğidir. Carbon’un geliştiricileri, başlatılmamış durumları daha iyi izlemenin, dinamik sınır denetimlerini destekleyen API’ler ve programlama dili tasarlamanın ve kapsamlı bir varsayılan hata ayıklama oluşturma modu oluşturmanın yollarını arıyor. Geliştiriciler zamanla güvenli bir Carbon alt kümesi oluşturmayı da planlıyor.

Açıklamalara göre, Carbon şunları destekleyecek:

  • Performans açısından kritik yazılım
  • Yazılım ve dil gelişimi
  • Okunması, anlaşılması ve yazılması kolay kod
  • Pratik güvenlik ve test mekanizmaları
  • Hızlı ve ölçeklenebilir geliştirme
  • Modern işletim sistemi platformları, donanım mimarileri ve ortamları
  • Mevcut C++ koduyla birlikte çalışabilirlik ve geçiş.

Carbon, Google ile ortak bir çalışma sonucunda ortaya çıkmasına rağmen geliştiriciler bunun topluluk tarafından yürütülen bağımsız bir proje olmasını istiyor. Henüz deneysel aşamada olan yeni programlama dili, Github’da Apache 2.0 lisansı altında dağıtılıyor ve geliştirme aşamaları Discord’da tartışmaya açılacak.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.