enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6433
EURO
36,4426
ALTIN
2.923,47
BIST
9.666,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C

Geleceği gören robot yapıp, düğmesine bastılar! Sonuç başarılı olunca dünya hayrete düştü

ABD’de geliştirilen ve gelecekteki suçları görmesi amaçlanan robot, yüzde 90 oranında başarılı oldu. Sonuçların olumlu gelmesi, herkesi hayrete …

Geleceği gören robot yapıp, düğmesine bastılar! Sonuç başarılı olunca dünya hayrete düştü
04.07.2022
86
A+
A-

ABD’de geliştirilen ve gelecekteki suçları görmesi amaçlanan robot, yüzde 90 oranında başarılı oldu. Sonuçların olumlu gelmesi, herkesi hayrete düşürdü.Indepedent Türkçe’de yer alan habere göre bu teknoloji Şikago, Los Angeles ve Philadelphia da dahil 8 büyük ABD şehrinde gösterildi.

“GELECEKTE NE OLACAĞINI SİZE SÖYLEYECEK”

Şikago Üniversitesi’nden Profesör Ishanu Chattopadhyay “Kentsel ortamların dijital bir ikizini yarattık. Bunu geçmişte yaşananların verileriyle beslerseniz, gelecekte ne olacağını size söyleyecektir. Sihirli değil, sınırlamalar var ama bunu doğruladık ve gerçekten işe yarıyor” dedi.

BENZER BİR SİSTEM JAPONYA’DA KULLANILIYOR

Benzer bir yapay zeka tabanlı teknoloji, Japonya’da belirli zamanlarda belirli bölgelerde suçların meydana gelme olasılığının istatistiksel olarak daha yüksek olduğu bazı belediyelerde yurttaş devriye güzergahlarını bilgilendirmek için halihazırda kullanılıyor.

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Bu teknolojinin farklı varyasyonları tartışmalara yol açtı ve Şikago Polis Teşkilatı tarafından 2012’de uygulanan Suç ve Mağduriyet Riski Modeli’nin tarihsel olarak önyargılı verilerin kullanımı nedeniyle kusurlu olduğu tespit edildi.

SICAK NOKTAYA ODAKLANILIYOR

Bu çabalar, suçun etrafa yayıldığı “sıcak noktalarda” ortaya çıktığına dair sismik bir yaklaşıma da dayanıyordu. Buna karşılık Şikago merkezli araştırmacılar şehirlerin karmaşık sosyal ortamının yanı sıra suç ve polis teşkilatının etkileri arasındaki ilişkiyi de çalışmaya kattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.