enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6486
EURO
36,3582
ALTIN
2.930,44
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Gebelikte 40 hafta geçerse ne olur? 40 haftadan sonra normal doğum olur mu?

Hamileliğin son dönemleri olarak adlandırılan 40. hafta doğum için hazırda beklenilen bir hafta olarak hazırlanılır. Hamileliğin 38. haftasından …

Gebelikte 40 hafta geçerse ne olur? 40 haftadan sonra normal doğum olur mu?
28.09.2022
99
A+
A-

Hamileliğin son dönemleri olarak adlandırılan 40. hafta doğum için hazırda beklenilen bir hafta olarak hazırlanılır. Hamileliğin 38. haftasından itibaren her an gerçekleşebilecek doğum için anne adayları özellikle 40. haftada dikkat ederler. Bazen de bu zaman dilimi tutmayabiliyor. Endişelenen anne adayları için araştırdık. Gebelikte 40 hafta geçerse ne olur? 40 haftadan sonra normal doğum olur mu?

Hamilelerde 40. hafta büyük bir beklenti ile işaretlenir. Sonunda beklenilen hafta gelse de beklenen bebek gelmez. Bu durumda telaşa kapılan anne adayları ne yapacağını bilemez halde doktor kapıları dolaşır. Uzmanlar 42. haftaya kadar normal doğumun gerçekleşmemesiyle birlikte suni sancılara vererek doğum yaptırır. Geciken doğum hakkında sizler için araştırdık.

gebe kadın

GEBELİKTE 40 HAFTA GEÇERSE NE OLUR?

Hamilelikte 40. haftada bebeğin boyu yaklaşık olarak 51 – 52 cm’i bulur. Bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğin ağırlığı yaklaşık 3.500 kilo olarak hesaplanır. Gebeliğin 40. haftasında bebeğin doğumunun gerçekleşeceği hesabı yapılır. Fakat her zaman 40. haftada dünyaya gelmeyebilir. Bu konuda uzmanlar, anne adaylarının endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Tıp literatürüne göre her şeyin yolunda olması kaydıyla 42. haftaya gelinceye dek bebeğin gelmesi beklenebilmektedir. Böyle bir durumda doktorun bebeği daha sık takip etmesi gerekmektedir.

hamile

Ülkemizde doğumu bekleme süresi genellikle 41 haftadır. Bu bekleyiş süresi doktordan doktora değişse de riske girmemek adında 42. haftada doğum gerçekleştirilir. Bunun için iki madde incelenir;

1. Bu gerçekten beklenen bir tarih mi?

Rahim büyüklüğü ve karın tepe noktası hesaplanır. Bebeğin anne tarafından hissedilen ilk hareketlerinin zamanı ve doktorun bebeğin kalp atışını ilk aldığı zaman hamileliğin süresi ile uyumlu olmasıyla doktor emin olur.

2. Bebek gelişimi sürdürüyor mu?

Birçok bebeğin 10. ayında da gelişime devam ettiği görülmüştür. Bazen bu durumda rahimde bir zamanlar güllük gülistanlık olan ortam kötüleşmeye başlar. Yaşlanan plasenta beslenmeyi ve yeterli oksijeni sağlayamadığı için bebeğin iyi halini sürdürmesi zor olur. Bu şekilde içeride zamanından fazla kalan bebeğe “geçgin bebek” denir.

41. haftada hamilelik

40 HAFTADAN SONRA NORMAL DOĞUM OLUR MU?

Bir çok kişi zamanının geçtiğini ifade etse de 41. haftaya kadar normal doğum gerçekleştirilir. Eğer anne adayında hala sancı yoksa 41. haftadan itibaren doktoru suni sancı uygulayarak anne adayını doğuma hazırlayabilir. Eğer sancı ile de doğum gerçekleşmiyorsa, anne adayı sezaryan için hazırlanır. Çünkü bebeğin anne karnında daha fazla kalması demek oksijen ve besinlerden uzak kalması anlamına gelir. Rahim ortamındaki plasenta ömrünü tamamlamış ve gücü yetersiz kalmaya başlamış demektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.