enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,9205
EURO
35,2169
ALTIN
2.444,72
BIST
10.620,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

Dünyanın En Büyük Köpek Balıkları Aslında Etçil Değilmiş!

Dünyanın en büyük köpek balığı türü olan balina köpek balıkları, bugüne kadar bilim dünyası tarafından etçil hayvanlar grubunda sayılıyordu …

Dünyanın En Büyük Köpek Balıkları Aslında Etçil Değilmiş!
29.07.2022
167
A+
A-

Dünyanın en büyük köpek balığı türü olan balina köpek balıkları, bugüne kadar bilim dünyası tarafından etçil hayvanlar grubunda sayılıyordu. Fakat yapılan yeni bir araştırma, bu tür hakkında bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı. Köpek balığının dışkısını ve derisini inceleyen bilim insanları, bu canlıların deniz yosunlarından da beslendiğini ortaya koydu.

Ecology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre balina köpek balıkları, genellikle ‘kril’ adı verilen karides benzeri küçük canlılarla beslense de bunların çoğunu sindirmediğini keşfetti. Canlıların dışkısında bunun yerine deniz yosunlarının sindirildiğine dair kanıtlar bulundu. Bu da balina köpek balıklarının etçil değil, hepçil canlılar olduğunu gösterdi.

Derileri de aynı sonucun ortaya çıkmasını sağladı:

Köpek balıklarından alınan deri örneğini de inceleyen bilim insanları, bunu doğrulayan kanıtlara rastladı. Balığın dokusunda hepçil canlılara uyan, yağlı ve asidik bir yapı gözlemlendi. Ayrıca deride makroalg türü olan Sargassum’un tüketildiğine işaret eden araşidonik aside de rastlandı.

Köpek balıklarının deniz yosunlarından ve alglerden beslenmelerinin arkasındaki neden ise bilim insanlarına göre kendi tercihleri değildi. Bunun yerine köpek balıkları, yengeçler gibi küçük canlıları yoğun deniz otunun bulunduğu habitatlarda beslenirken canlılarla birlikte otları da mideye indiriyordu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.