enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6120
EURO
36,3322
ALTIN
2.930,15
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Dünya Ekonomik Forumu’nda gündeme 2 kritik konu damga vurdu

Kerry, İsviçre’nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomi Forumu kapsamında düzenlenen “Gezegenimiz ve İnsanları Korumak” başlıklı panelde konuştu …

Dünya Ekonomik Forumu’nda gündeme 2 kritik konu damga vurdu
24.05.2022
119
A+
A-

Kerry, İsviçre’nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomi Forumu kapsamında düzenlenen “Gezegenimiz ve İnsanları Korumak” başlıklı panelde konuştu.

Rusya ile olan kesintide kaybedilen gazın Avrupa’ya yeniden tedarik edilmesi gerektiğini belirten Kerry, “Kimse Ukrayna’daki krizi bir anda eski tip altyapıyı (yeniden) inşa etmek için bahane olarak kullanabileceğine inanmamalı. Söz konusu olan düşünülünce bundan daha akıllı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Hızlı bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlar yapılması yoluyla küresel ısınmanın 1,5 santigrat derece sınırının altında tutulabileceğini aktaran Kerry, “Burada doğru seçimler yaparsak tüm bu savaşları kazanabiliriz: Ukrayna konusunda yapmamız gerekeni yapabiliriz, iklim krizi konusunda yapmamız gerekeni yapabiliriz.” diye konuştu.

Kerry, Ukrayna’daki savaşın ardından artan enerji fiyatlarının, iklim krizine neden olacak fosil yakıtlara dönmek için bir açık kapı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Panele katılan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol da 1970’li yıllardaki petrol krizlerinden farklı olarak günümüzde enerji sektörünün tamamını etkileyen bir küresel enerji krizi yaşandığını ifade etti.

“REZERVLERİMİZ VAR”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendilerini doğal gazı kesmekle tehdit edemeyeceğini belirterek, “Eğer bunu yaparsa herkesten fazla kendisine zarar verecek. Rezervlerimiz var.” dedi.

Timmermans, diğer ülkelerden LNG ve boru hatları üzerinden daha fazla kaynak tedarik etmeye başladıklarını aktararak, “Aynı zamanda bu üretici ülkelere uzun vadeli bir ilişki sunuyoruz. Sadece fosil kaynaklar değil, geleceğin yeşil hidrojen enerji kaynakları anlamında bir ilişki sunuyoruz. Bu ülkelerin büyük çoğunluğu bununla ilgileniyor.” diye konuştu.

İleride Akdeniz havzasının çok büyük bir öneme sahip olacağına işaret eden Timmermans, “Akdeniz’in dünyanın yeni enerji kaynağı olduğunu göreceğinizi düşünüyorum. Bu yeşil hidrojen olacak. Avrupa, bunun bir parçası olacak. Afrika, bunun bir parçası olacak. Körfez, bunun bir parçası olacak. Bu son derece heyecan verici.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.